Elite Series: Geen play-offs voor Sector One

Door Proximus

Deel dit nieuws

De laatste week van de League of Legends Elite Series liep gisteravond ten einde. Die zorgde niet voor grote verrassingen: Ion Squad en Echo Zulu behielden hun plek in de top vier en voegen zich bij KRC Genk Esports en mCon LG UltraGear in de play-offs.

Na zeven weken van competitie zit de groepsfase van de Elite Series, de grootste League of Legends-competitie in de Benelux, er eindelijk op! KRC Genk Esports was al zeker van een plaats in de play-offs, en behield dankzij een zege tegen Team 7AM zijn leidersplaats in het klassement.

En de Limburgse club is niet de enige Belgische organisatie die we in de play-offs te zien zullen krijgen. Ook Ion Squad heeft een ticket beet. Ion zakte wel van de tweede naar de vierde plaats in het klassement, en start de play-offs dus in de lower bracket.

Sector One grijpt naast play-offs

KVM Esports en Team 7AM wisten al langer dat hun avontuur in de Elite Series op woensdag ten einde zou komen. Voor Sector One werd het wel nog spannend. De vossen maakten nog kans op een vierde plaats, maar dan moest de organisatie wel de twee laatste wedstrijden tot een goed einde brengen.

Maar daar zijn de Brusselaars jammer genoeg niet in geslaagd. Zowel LowLandLions als mCon bleken te sterk, waardoor Sector One strandt op de zesde plaats. Ook de Lions grijpen net naast een ticket, met één zege minder dan de gekwalificeerden.

© META

Nu is het wachten op de start van de play-offs! Echo Zulu en Ion Squad moeten strijden voor een plaats in de halve finale, de verliezer gaat naar huis. KRC Genk Esports en mCon LG UltraGear starten in de upper bracket. De winnaar stoot rechtstreeks door naar de grote finale, de verliezer zakt naar de halve finale.

In de play-offs zullen deze vier teams strijden voor de hoofdprijs van 4500 euro! Daarnaast verdienen beide finalisten ook een plaats in de play-ins van de European Masters 2022 Spring. De eerste ronde van de play-offs gaan door op 11 en 12 maart, de halve finale en finale vinden een week later plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top