Blockbuster vs Verborgen filmparel van de maand: ‘Marry Me’ en ‘The Worst Person in the World’

Films | De romantische films ‘Marry Me’ en ‘The Worst Person in the World’ zijn nu allebei te bekijken in de cinema.

Door MF

Deel dit nieuws

De ene vol glitter en glamour, de andere intiem en klein. Waarin lijken ze toch op elkaar en hoe verschillen ze nog?

1. Jennifer Lopez vs Renate Reinsve

In ‘Marry Me’ smul je van de terugkeer van JLo naar het grote scherm. Ze speelt de rol van de sprankelende superster Kat Valdez, die superpopulair is bij iedereen en de pannen van het dak zingt. Het is alsof je Jennifer Lopez zelf bezig ziet. Valdez is verloofd met (zang)partner Bastian (Colombiaanse zanger-songschrijver Maluma) en zal tijdens een concert live met hem trouwen, tot blijkt dat hij haar bedriegt. Ze komt op een kruispunt in haar leven te staan en besluit met een onbekende uit het publiek te trouwen (Owen Wilson).



Renate Reinsve speelt in ‘The Worst Person in the World’ de rol van Julie, die een totaal ander leven heeft dan Kate Valdez. Julie komt ook op een kruispunt te staan, maar is een ‘gewone’, jongere vrouw, die niet goed weet wat ze in haar leven wil, zowel op professioneel als liefdesvlak. Ze heeft verschillende relaties, beëindigt ook haar langste stabiele relatie en gaat dan op zoek naar zichzelf. Julie is een heel natuurlijke vrouw zonder veel glitter en glamour.

2. Romantische komedie vs coming of age

‘Marry Me’ is een klassieke romantische komedie waarvan je op voorhand al weet hoe die zal eindigen, terwijl ‘The Worst Person in the World’ ook over liefde gaat, maar vooral de ontwikkeling van hoofdpersonage Julie op de voorgrond plaatst. Terwijl Kat Valdez zoekt naar haar prins op het witte paard, zoekt Julie uit hoe ze haar eigen draken kan verslaan door te leren uit ervaringen met verschillende prinsen. De ene film is lichter en meer voorspelbaar, de andere wat meer bitterzoet en chaotisch.

Waarin beide films wel overeenkomen, is dat beide vrouwen beslissen te vechten voor hun eigen geluk na een bepalend moment in hun leven. Ze doen dat op een andere manier, maar durven allebei een (of meerdere) sprong(en) te wagen om hun leven te veranderen.

3. Klassiek format vs meer experimenteel

Regisseur Joachim Trier geeft ‘The Worst Person in the World’ vorm op een unieke manier. De film is opgedeeld in hoofdstukken en heeft een proloog en epiloog. Zo krijgen de aparte stukken voor de kijker meer betekenis in het grotere geheel. Trier voegt ook surrealistische elementen toe. Zo kan Julie even de tijd stilzetten en volg je haar tijdens een trip met paddo’s.

‘Marry Me’ van regisseur Kat Coiro zal je niet verrassen op vlak van vormgeving, maar als je op zoek bent naar een echte romantische komedie, dan krijg je die ook honderd procent. Het plaatje klopt dus zeker. Beide films zijn zeker anders, maar komen op sommige punten toch bij elkaar in de buurt. Hopelijk kun je aan de hand van deze vergelijking kiezen welke je bekijkt – of je gaat voor allebei natuurlijk!

Ontdek ‘Marry Me’ en ‘The Worst Person in the World’ nu in de cinema!

‘The Worst Person in the World’ is vanaf 8 maart beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top