De Britse miniserie ‘Les Misérables’ vind je binnenkort in de VOD-catalogus van Pickx Mix

Series | De VOD-catalogus van de tv-optie Pickx Mix biedt vanaf 6 maart exclusief de Britse adaptatie van Victor Hugo’s roman ‘Les Misérables’ aan. De serie pakt uit met een ware sterrencast en is met open armen onthaald.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In deze versie van ‘Les Misérables’ zien we Lily Collins (‘Emily In Paris’) en Dominic West (‘The Wire’) in de hoofdrollen. In zes afleveringen van ongeveer een uur neemt de Welshe scenarist Andrew Davies (‘Sense and Sensibility’, de originele ‘House of Cards’) ons mee in zijn ongewone adaptatie van de iconische roman. Alle rijkelijke details en nuances van de 2.598 pagina’s tellende roman in een miniserie gieten is bijna onbegonnen werk, maar Davies slaagde erin om de passages te selecteren die de geest van het werk van Victor Hugo het best weergeven. De serie, die geregisseerd is door Tom Shankland, legt een brug tussen het kleine scherm en de literatuur.

Voor wie het legendarische verhaal om een of andere reden nog niet kent, praten we je even bij. ‘Les Misérables’ speelt zich af in het Frankrijk van de 19de eeuw en spit thema’s als armoede, onrecht en sociale revolutie uit. Het is een ware doorsnede van de Franse maatschappij in die tijd, met conclusies die vandaag nog brandend actueel zijn. In ‘Les Misérables’ volgen we Jean Valjean (West), een ex-gedetineerde die net 19 jaar achter de tralies zat. Hij wil zijn verleden ontvluchten en zichzelf een nieuwe identiteit aanmeten, maar de onaflatende inspecteur Javert (David Oyelowo) zit hem constant op de hielen. Onze held besluit de armen te helpen, in het bijzonder het weeskind Cosette (Ellie Bamber).

De literaire klassieker wordt niet door de minsten op het kleine scherm afgebeeld. In de cast van de prestigereeks zien we zoals vermeld Dominic West – naast ‘The Wire’ ook te zien in ‘The Crown’ en ‘The Affair’ – in de rol van Jean Valjean en David Oyelowo (‘Selma’, ‘A United Kingdom’) als inspecteur Javert. De oude Gillenormand krijgt gestalte door David Bradley (‘Harry Potter’, ‘After Life’). Lily Collins leent haar acteerwerk dan weer aan Fantine, de moeder van Cosette en Olivia Colman (‘The Crown’, ‘The Favourite’) vertolkt Madame Thénardier, die Cosette misbruikt tot ze gered wordt door Valjean. De topcast wordt ondersteund door de adembenemende muziek van John Murphy.

Les Misérables’ is vanaf 6 maart beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus. Probeer deze tv-optie nu één maand gratis uit. Daarna betaal je voor deze tv-optie 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top