Pro League doet nieuw format voor 1B (2022-2023) uit de doeken

Sport | De Pro League heeft dinsdagvoormiddag het nieuwe plan voor de D1B Pro League volledig uit de doeken gedaan. De competitie zal vanaf volgend seizoen 12 ploegen herbergen. Daarnaast komen er opnieuw play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De uitbreiding van acht naar twaalf teams komt er - zoals reeds gemeld - via een toevoeging van de vier beste beloftenteams van 1A. Gezien het klassement in de A-reeks van de beloften lijken de U21 RSC Anderlecht en van KRC Genk al quasi zeker van een plekje in 1B terwijl Club NXT, Standard en AA Gent voor de twee andere plekken vechten.

Stand U21 // A-reeks

1. RSC Anderlecht: 40 punten
2. KRC Genk: 37 punten ***
3. Club NXT: 28 punten *
4. Standard: 26 punten **
----------------------------------------
5. AA Gent: 24 punten ***
6. Charleroi: 20 punten *

* wedstrijd minder gespeeld

Elke ploeg zal 2x tegen elkaar spelen waarna de competitie opgesplitst wordt in promotion play-offs  (eerste zes van de ranking) en relegation play-offs (laatste zes van de ranking). In die play-offs behouden alle teams hun punten en spelen ze nog eens 2x tegen elkaar.

Het team dat dan bovenaan staat in de promotiereeks promoveert naar 1A (als het A-team niet in die reeks speelt); het team dat laatste staat in de degradatiereeks degradeert naar eerste nationale.

Het volledige persbericht vindt u hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top