Gepikeerde Luka Doncic wil criticasters de mond snoeren

Sport | Luka Doncic heeft net zijn 23ste verjaardag kunnen vieren en hij wil eindelijk eens kunnen schitteren in de play-offs. Om dit te kunnen doen, zal het wonderkind uit Dallas zijn team nog meer bij de hand moeten nemen. Die boodschap is alvast aangekomen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Mavericks kunnen als nummer vijf in de Western Conference nog altijd hopen op een plaats in de play-offs. Dallas was actief tijdens de Trade Deadline en het stuurde Kristaps Porzingis naar Washington. Diens verstandhouding met Doncic was niet optimaal, maar mogelijk zorgde een ander element voor de déclic bij ‘Luka Magic’.

Gewichtsprobleem

Luka Doncic kende een wisselvallige start van het seizoen, maar de laatste weken is zijn vormcurve de hoogte ingegaan. Daardoor werd hij geselecteerd voor de All-Star Game. Toch was er ook een zeer opvallend feit, want Doncic was er een invaller en geen starter. Die status heeft de Sloveen wellicht toch wakker weten te schudden, nadat hij eerder ook al kritiek kreeg over zijn gewicht. Het ego van Doncic kreeg dus een deuk, maar hij reageerde zoals een sportman dat moet doen. 

Mark Cuban, de eigenaar van de club uit Dallas, kwam volgens journalist Brad Townsend met een opvallende verklaring over zijn sterspeler. "Mark Cuban vertelde op de radio dat hij dacht dat Luka met zijn voeten weer op de grond werd gezet na al die kritiek over zijn gewicht en het feit dat hij een invaller was in de All-Star Game. Daardoor ging hij zijn voedingsgewoontes aanpassen en ging hij harder trainen. Hij maakte eindelijk de klik om een geweldige ijver aan de dag te leggen".

MVP

Ondanks een gemiddelde van 27,6 punten, 9 rebounds en 8,9 assists per wedstrijd, wordt Luka Doncic zelden genoemd in de MVP-race waar Embiid, Jokic en Giannis Antetokounmpo voor vechten. Ook al kwam de nummer 77 van Dallas de afgelopen weken steeds beter voor de dag. Hij heeft dus een nieuwe motivatiebron gevonden om nog beter te gaan presteren. Coach Jason Kidd legt de lat hoog voor Doncic en wil dat zijn speler nog meer verantwoordelijkheid gaat nemen zodat ze echt kunnen meestrijden voor de titel.

"Luka is een type speler die zijn team niet alleen vier wedstrijden kan dragen, maar ook het grootste deel van het seizoen. En je zag dit voor het All-Star Weekend. Hij speelde toen op een zeer hoog niveau. En niet alleen inzake gescoorde punten, maar hij is in staat om jongens te vinden en ze over het hele veld te bedienen. Hij speelde niet alleen als een All-Star, maar ook als een MVP en dat is wat we nodig hebben voor de tweede helft van het seizoen." Dallas zal een sterke Doncic nodig hebben om de achterstand op nummer vier Utah Jazz goed te maken en zo het thuisvoordeel voor de play-offs te pakken te krijgen. Tegen de teleurstellende Lakers krijgen ze vanavond alvast een mooie kans om zich te tonen.


Volg de NBA het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Het NBA-programma voor het weekend op Eleven Sports:

Woensdag 2 maart:

  • LA Lakers - Dallas Mavericks (4u op Eleven Sports 2)
Zaterdag 5 maart
  • Chicago Bulls - Milwaukee Bucks (1u30 op Eleven Sports 2)
  • Dallas Mavericks - Sacramento Kings (23u op Eleven Sports 2)
Zondag 6 maart
  • Milwaukee Bucks - Phoenix Suns (21u op Eleven Sports 2)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top