One day, one goal: Negredo verrast iedereen met heerlijke volley

Sport | Doelpunten scoren is altijd al een kolfje naar de hand geweest van Alvaro Negredo. De Spaanse aanvaller is een garantie op doelpunten. De ene goal was al wat mooier dan de andere, zoals die treffer in 2015 met Valencia tegen Levante.

Alvaro Negredo speelde in het seizoen 2014/2015 voor Valencia, dat hem toen huurde van Manchester City. De Spaanse aanvaller nam het op 13 april 2015 met Valencia in eigen huis op tegen Levante. De thuisploeg kende weinig problemen met de bezoekers, want Paco Alcacer en Sofiane Feghouli zorgden nog voor de rust voor de 2-0. Het was lang wachten op de derde treffer.

Snel gereageerd

In de 93ste minuut kreeg Negrado de bal in de lucht aangespeeld en zijn bewaker dacht wellicht dat hij de bal met de borst ging controleren en zo in de ploeg proberen te houden. Negredo verraste hem en deed een snelle lichaamsbeweging, waardoor hij de bal met de borst meenam richting doel.

Het leer bleef daaropvolgend wat hangen tussen de spits en verdediger. Negredo reageerde echter het snelst op de botsende bal en trapte hem mooi met een volley over de doelman van Levante, die enkele meters voor zijn doellijn stond, en zo werd het op knappe wijze nog 3-0. Het was een prachtig slotakkoord van een leuke voetbalavond voor Valencia.

De club eindigde dat seizoen op een knappe vierde plaats, waardoor ze zich verzekerden van een ticket voor de voorrondes van de Champions League. Ondanks het feit dat Negredo dat seizoen slechts 6 keer scoorde en 5 assists uitdeelde in 34 wedstrijden, besliste Valencia om hem voor 28 miljoen euro definitief over te nemen.

Op 36ste nog in La Liga

Dat was niet de beste beslissing, want een jaar later werd hij uitgeleend aan Middlesbrough. In 2017 verkaste hij voor 2,5 miljoen euro naar Besiktas. Valencia maakte dus bijzonder veel verlies op de Spaanse aanvaller. Hij speelde in totaal 74 wedstrijden voor de Spaanse eersteklasser, waarin hij 18 keer scoorde en 8 assists uitdeelde.

Negredo verhuisde tijdens zijn carrière regelmatig van club. Hij speelde voor Rayo Vallecano, Real Madrid, Sevilla, Manchester City, Valencia, Middlesbrough, Besiktas, Al-Nassr en sinds augustus 2020 komt hij uit voor de Spaanse laagvlieger Cadiz. Bij de voorlaatste uit La Liga is de ondertussen 36-jarige Negredo een vaste waarde en hij pikt er af en toe nog een goaltje mee. Zijn laatste wapenfeit voor de nationale ploeg van Spanje kende hij op 19 november 2013, toen hij 33 minuten meespeelde in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zuid-Afrika. Hij speelde 21 keer voor La Roja en scoorde 10 keer. In 2012 was hij invaller toen Spanje het Europees Kampioenschap won. Hij zal dus voor eeuwig en altijd in de annalen van de Spaanse voetbalgeschiedenis staan.

Het doelpunt van Negredo kan je in onderstaande video vanaf minuut 1:03 bekijken.

Fan van deze serie? Mis dan zeker de onwaarschijnlijk knappe treffer van Teofilo Cubillas niet.