‘Cat Burglar’: deze interactieve Netflix-tekenfilm moet je gezien hebben

Films | Aandacht! Aandacht! Sinds kort is er een nieuwe tekenfilm te zien op Netflix. Een tekenfilm waarbij de kijker op interactieve wijze mee het verloop van het verhaal bepaalt en meegevoerd wordt naar de goede oude tijd van de allereerste animatiefilms. Maak kennis met ‘Cat Burglar’!

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ‘Cat Burglar!’ zien we hoe de geslepen kat Rowdy koste wat kost een kunstschat wil stelen uit een kunstmuseum dat bewaakt wordt door de niet al te snuggere hond Peanut. Om Rowdy in zijn opzet te doen slagen, krijgen de kijkers van deze tekenfilm enkele vragen voorgeschoteld. De antwoorden op deze vragen kunnen Rowdy helpen in zijn missie of deze net laten mislukken. Dankzij de vragen zijn er heel wat verschillende plotwendingen mogelijk en hierdoor kent de tekenfilm heel wat verschillende eindes. 

Van de makers van 'Black Mirror'

‘Cat Burglar!’ werd bedacht door Charlie Brooker en Annabel Jones. Deze twee producers zijn voornamelijk bekend om de Netflix-hitserie ‘Black Mirror’ en de interactieve ‘Black Mirror’-aflevering: Bandersnatch. Maar in tegenstelling tot Black Mirror is ‘Cat Burglar’ nogal luchtig van toon, zowel in plot als in (teken)stijl. Die tekenstijl doet trouwens denken aan de allereerste tekenfilms uit de 20e eeuw zoals de ‘Looney Tunes’ van wijlen Amerikaans animator Tex Avery. ‘Cat Burglar!’ is bovendien, net als de ‘Looney Tunes’-films, een 2D-animatieprent en kreeg een speciaal effect mee waardoor hij uit de tijd van allereerste animatiefilms lijkt te komen.

Net als in die eerste animatiefilms zijn de makers van ‘Cat Burglar!’ ook hier creatief geweest wat betreft de gekke verwondingen en de vreemde doodsoorzaken die het hoofdpersonage kan oplopen. Het kat-en-muisspel tussen Rowdy en Peanut klinkt ook bekend in de oren: denk maar aan de vele achtervolgingen tussen Tweety en Fatty, en Roadrunner en Coyote.

Ontdek ‘Cat Burglar' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top