Wie zijn de stemmen achter de Belgische tekenfilm ‘Hopper & de hamster der duisternis’

Kids | De Belgische cinema levert geregeld leuke kinderfilms op en ‘Hopper & de hamster der duisternis’ is er daar een van! Deze animatiefilm volgt de voetsporen van Hopper, een een haas met kippenpoten die zoekt naar schatten om zijn waarde als avonturier te bewijzen. Proximus Pickx vertelt je alles over de stemmen achter de drie hoofdpersonages.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In deze animatiefilm ontmoet de kijker een held zoals je die in elke superheldenfilm zou verwachten. Hopper Chickenson is een haas met kippenpoten en is daardoor anders dan andere mensen. Koning Arthur, zijn adoptievader, vond het dier in wat begon al een zoektocht naar ‘de hamster der duisternis’. Voorlopig verloopt die zoektocht zonder succes, maar Hopper is net zo verslaafd aan het avontuur als zijn vader en oom Harold. Daarbovenop komt ook het feit dat Hopper anders is dan anderen. Hij heeft het moeilijk om geaccepteerd te worden en wil daar verandering in brengen door zelf te zoeken naar ‘de hamster der duisternis’. Zo wil hij in de voetsporen van zijn familieleden treden om respect van iedereen af te dwingen. Hopper gaat het avontuur niet alleen aan, want hij krijgt gezelschap van Archie de schildpad en Meg het stinkdier. Dit team neemt je mee op een onwaarschijnlijk en grappig avontuur in deze verterende animatiefilm.

Tuur Verelst, Kobe Van Herreweghe en Eline De Munck als hoofdrollen

Voor de Vlaamse versie van de tekenfilm deden de producers beroep op enkele bekende en minder bekende acteurs. Tuur Verelst neemt de rol van Hopper op zich. Hij staat elders bekend voor zijn rollen in De bende van Jan de Lichte (2018), Bad Koda: Ancient Love (2021) en Urbanus: De Vuilnisheld (2019). 

Hopper wordt bijgestaan door Kobe Van Herreweghen als ABE, de schildpad en Eline De Munck als het stinkdier. Eline De Munck is ook een gevestigde waarde in de Vlaamse entertainmentwereld. Ze is geregeld te zien als presentatrice in programma’s en is ook actief als onderneemster. Tenslotte herkennen we ook Tom De Cock. De voormalige radiopresentator leent zich stem regelmatig uit voor televisieprogramma’s en nu dus ook voor animatiefilms.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top