Salzburg stoomt de volgende middenvelder klaar voor de wereldtop

UEFA Champions League | Bij Salzburg hebben ze een neus voor talent, dat is het minste wat je kan zeggen. Bij de Oostenrijkers hebben ze met Mohamed Camara weer een goudhaantje in hun rangen. In de heenmatch liet hij zich tegen Bayern München opmerken met een glansprestatie tegen Joshua Kimmich en Corentin Tolisso. Is Camara de volgende speler die via Salzburg de stap naar de wereldtop kan zetten?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mohamad Camara begon bijzonder goed aan de partij tegen Bayern München. Hij wist op het middenveld van zijn eerste dertien duels er maar liefst tien te winnen en mede daardoor was Salzburg bijzonder sterk tegen de Duitsers. Kan hij Bayern dinsdagavond weer het leven zuur maken?

Zoals Kanté

Camara is een speler die bijzonder veel intensiteit aan de dag kan leggen en hij stuwt zijn ploeg met zijn manier van voetballen naar voren. Een moderne middenvelder. “Mensen noemen me vaak N'Golo Kanté, omdat we dezelfde manier van spelen hebben", lachte Camara een paar maanden geleden. "Hij is een speler die ‘drie longen’ heeft, net als ik".

Salzburg weet als geen ander dergelijke middenvelders te vinden en klaar te stomen. Diadié Samassekou (Hoffenheim, 14 miljoen euro), Amadou Haidara (Leipzig, 19 miljoen euro), Naby Keita (Leipzig, 30 miljoen euro) gingen hem voor en leverde de club een pak geld (tussen haakjes) op. Als jong talent passeerde hij via de academie van Jean-Marc Guillou en het jonge talent werd ontdekt bij het lokale AS Bamako in Mali. Camara werd eerst gestald bij FC Liefering, de Oostenrijkse tweedeklasser die deel uitmaakt van het netwerk van eigenaar Red Bull. De middenvelder is sinds dit seizoen een onbetwistbare titularis en volgens de gespecialiseerde website Transfermarkt is hij ondertussen al 23 miljoen euro waard.

Kwalificatie

Camara kreeg vorig jaar nog met een grote domper af te rekenen nadat hij drie maanden werd geschorst na een positieve dopingtest. Hij keerde echter sterk terug en hij wil in München bewijzen dat hij de volgende topper is die via Salzburg weet door te breken.

Hij trekt alvast met de nodige dosis lef naar München. "We gaan voor de kwalificatie, ook al wordt het heel moeilijk", fluisterde hij zelfs in de microfoon van beIN Sports. Kimmich en Tolisso zullen Camara deze keer zeker niet onderschatten. Bayern München is alvast gewaarschuwd.

Het programma van de terugwedstrijden in de 8ste finales van de UEFA Champions League:

Dinsdag 8 maart

Woensdag 9 maart

Volg de wedstrijd tussen Bayern München en RB Salzburg op dinsdag 8 maart om 20u50 exclusief op Pickx+ Sports 3, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Fan van de UEFA Champions League? Speel dan ook mee met de Pickx Prono! Voorspel de wedstrijdenuitslagen en maak elke speeldag kans op een PlayStation 5 Digital Edition!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top