KRC Genk rekent op aanvallende parel om Liverpool uit te schakelen

Voetbal | KRC Genk verraste vriend en vijand door Chelsea uit te schakelen in de UEFA Youth League. De volgende tegenstander is Liverpool. Bij de Limburgers rekenen ze op hun talentvolle aanvaller Sekou Diawara om de Reds uit het toernooi te kegelen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Sekou Diawara is een achttienjarige spits die meteen opvalt als hij op een veld staat. Diawara is met zijn 1m87 een stevige spits die inzake fysiek vermogen al zeer ver staat op die leeftijd. Daarmee werd hij her en der al eens vergeleken met Romelu Lukaku.

De jonkie van Genk is sterk met de rug naar de goal, is best snel en heeft een neus voor goals. Het is een spits waar ze heel veel van verwachten bij Racing Genk en wie weet kan hij Paul Onuachu wel doen vergeten, die Genk in de zomer wellicht gaat verlaten. Diawara hoopt komend seizoen minuten te gaan maken in het eerste elftal van Genk, maar aangezien de Limburgers met hun beloften al bijna zeker zijn van Eerste Klasse B, lijkt hij daar eerst ervaring te zullen opdoen.

Zware blessure

Dit jaar breekt hij helemaal door in de Youth League. Drie jaar geleden kende hij daar nog zijn grootste tegenvaller door na zijn debuut tegen RB Salzburg een zware knieblessure op te lopen. Hij vocht terug en tekende nadien een profcontract bij KRC Genk, waar hij nog tot medio 2023 onder contract ligt.

Dit seizoen doet de aanvaller het zeer goed bij de beloften. In de voorgaande matchen van de Youth League was hij trefzeker tegen FC Köln en Chelsea. Vooral tegen de Engelse topclub maakte hij zeer veel indruk. Tijdens die 5-1 demonstratie wist de Genkse aanvaller twee keer de weg naar de netten te vinden. Met een knappe kopbal scoorde hij de 1-0 en bij de 3-0 bleef hij ijzig kalm voor doel. Kan hij Genk ook voorbij Liverpool loodsen? Twee jaar geleden won Genk in de groepsfase van de Youth League al eens met 0-1 bij Liverpool, de Limburgers mogen dus dromen van een nieuwe stunt tegen een Engelse topclub.

Volg de UEFA Youth League hele seizoen door, alsook de wedstrijd van woensdag 2 maart Liverpool FC - KRC Genk vanaf 14u55 op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top