Chris Paul valt geblesseerd uit: zorgen voor Phoenix Suns?

Sport | Phoenix Arizona staat op kop in de NBA en gooit hoge ogen met zijn blitse spel. Helaas zal het team van coach Williams het de komende weken zonder zijn point guard en kapitein Chris Paul moeten stellen en dat geeft de man de nodige kopzorgen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Phoenix Suns gooien momenteel hoge ogen in de Verenigde Staten. De basketploeg uit Arizona laat in elke wedstrijd de bal pijlsnel rondgaan en is bovendien razend efficiënt. Hierdoor kunnen de Suns het beste rapport in de NBA voorleggen en prijken ze momenteel op de eerste plaats in de Western Conference.

Het leven lachte de Suns dus ogenschijnlijk toe, tot op het moment dat coach Monty Williams te horen kreeg dat Chris Paul een barst in zijn duim had opgelopen en zes tot acht weken in de lappenmand zou liggen. Williams uitte zijn ongenoegen tegenover de basketbalgoden maar moest de bittere pil toch gewoon slikken. Ondertussen hoopt Williams dat zijn kapitein opnieuw van de partij zal zijn van zodra de play-offs starten, dat is midden april.

Paul mag volgens de dokters dus een kruis maken over het reguliere basketbalseizoen. Dat weerhield de man er echter niet van om dit weekend eventjes mee te spelen tijdens NBA All Star Game 2022. Paul bedankte na afloop van deze wedstrijd zijn vele fans voor de talloze steunbetuigingen en mocht zelfs een prijs in ontvangst nemen, de allereerste Kobe en Gigi Bryant Award. Die award wil eenieder die zich inzet voor de promotie en ontwikkeling van het vrouwenbasketbal, in de bloemetjes zetten.

De kwaliteiten van Paul

Maar waarom is Paul zo geliefd bij de Suns? Wel dat komt voornamelijk omdat hij de ploeg op sleeptouw neemt en dat al 58 wedstrijden lang. Paul dicteert het tempo van de Suns, is bijna altijd van de partij en kan ook mooie cijfers voorleggen met een gemiddelde van 15 punten en meer dan 10 assists per wedstrijd. De bonzen van de Suns bombardeerden hem van bij het begin van het seizoen ook tot hét uithangbord van de club.

Maar de tand des tijds heeft het 37-jarige uithangbord de voorbije jaren niet gespaard. In 2018, toen Paul nog bij de Houston Rockets speelde, liep de man immers een hamstringblessure op waardoor hij zijn toenmalige team niet verder kon helpen in de beslissende eindfase van de Western Conference. In 2015 speelde hij voor de LA Clippers en had hij voor het eerst last van diezelfde hamstring. Een jaar later kwam daar een vervelende polsblessure bij.

Opties voorhanden?

Coach Williams is al langer op de hoogte van de blessuregevoeligheid van Paul en heeft met Cameron Payne, Elfrid Payton en Aaron Holiday drie opties op de bank zitten om het spelbeeld te doen keren in het voordeel van de Suns, als dat nodig is. Bovendien hebben Devin Booker en Deandre Ayton al aangegeven een tandje te zullen bijsteken nu hun kapitein buiten strijd is.

Wat er ook van zij, Chris Paul zal zeker gemist worden door de Phoenix Suns. Hopelijk plooien de manschappen van Williams niet onder de toenemende druk want de eerste achtervolgers, de Golden State Warriors en de Memphis Grizzlies, ruiken nu al bloed.

Volg de NBA, met onder andere het duel tussen de Phoenix Suns en Utah Jazz, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Het programma van de NBA komend weekend:

Zondag 27 februari:

  • Phoenix Suns - Utah Jazz: vanaf 21u30 op Eleven Sports 2

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top