Deze teams komen in actie tijdens de vijfde speelronde van de FA Cup

Sport | Komende week wordt over het Kanaal alweer de vijfde ronde van de FA Cup gespeeld. De winnaars van deze speelronde stoten door naar de kwartfinales en zetten een grote stap richting de finale in Wembley Stadium. Proximus Pickx bekijkt samen met jou welke teams er deze week in actie komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dinsdag 1 maart

Peterborough United doet het momenteel niet zo goed in The Championship (de Engelse tweede klasse), waar ze voorlaatste staan. Maar de club uit Cambridgeshire mag toch fier zijn op het parcours in de FA Cup want het raakte voor het eerst sinds 1986 tot in de vijfde ronde van de voetbalcompetitie. Daarin nemen ze het op tegen de sterren Manchester City. City strandde vorig jaar in de halve finale waarin het verloor van Chelsea FC, de latere winnaar. The Citizens zijn uit op wraak en schakelden in de vorige ronde Fulham zonder al te veel moeite uit (4-1).

Middlesbrough, een andere club uit The Championship, neemt het diezelfde dag op tegen Tottenham. De Londenaars kijken maar best uit hun doppen want Middlesbrough legde in de vierde ronde Manchester United over de knie na strafschoppen (7-8). We zijn benieuwd of de troepen van coach Chris Wilder de Londense topspits Harry Kane en zijn maatje Son kunnen afstoppen zoals ze ook Cristiano Ronaldo en Marcus Rashford uit de wedstrijd hielden.

Woensdag 2 maart

Woensdag reizen de spelers van Chelsea FC naar het pittoreske Luton Town om daar hun optie op een nieuwe FA Cup-finale open te houden. Chelsea, de winnaar van de vorige editie, had op de vorige speeldag flink wat moeite om tot in de vijfde ronde te geraken. Het kon toen pas in de blessuretijd de maat nemen van tegenstander Plymouth Argyle en mocht vooral zijn keeper Kepa bedanken voor enkele uitstekende reddingen. We zijn benieuwd of Romelu Lukaku The Blues opnieuw aan goals kan helpen en op die manier de plooien met zijn team glad kan strijken.

Liverpool neemt het woensdag op tegen Norwich City nadat het in de vorige ronde Cardiff City over de knie legde met 3-1. Deze keer zal coach Jürgen Klopp opnieuw beroep kunnen doen op zijn topspitsen Sadio Mané en Mo Salah. Het wordt dus opletten geblazen voor Norwich City.

Donderdag 3 maart

Boreham Wood, de derde in de National League, staat verrassend genoeg in de vijfde ronde van de FA Cup nadat het op de vorige speeldag de maat nam van Bournemouth, dat momenteel tweede staat in de Championship. De spelerskern zakt vol zelfvertrouwen af naar Liverpool om Everton FC een pak voor de broek te geven maar weet ook dat die ploeg nog maar pas Premier League-club Brentford FC uit de FA Cup heeft geknikkerd met zware 4-1-cijfers.

Het programma van de vijfde ronde van de FA Cup:

Dinsdag 1 maart

Woensdag 2 maart

Donderdag 3 maart

Volg de 16de finales van de FA Cup via de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top