Aalst wil de Belgische competitie van de BNXT League in schoonheid beëindigen tegen Mechelen

Basketbal | Zondag om 15 uur speelt Okapi Aalst tegen de tweede uit het Belgische klassement van de BNXT League: Kangoeroes Mechelen. De op twee na laatste in de stand verloor drie wedstrijden op rij en wil het Belgische luik van de BNXT League nu in schoonheid afsluiten met een stuntzege tegen de Kangoeroes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op de zeventiende speeldag van de BNXT League, het Belgisch-Nederlands basketkampioenschap, veroverde Bergen na een nagelbijter de volle buit bij Aalst (68-69). Popovic nam Okapi op sleeptouw naar een tienpuntenkloof (19-9), Bergen kwam terug via Nichols. Na rust charmeerde de jonge Belg Ledegen met een driepunter (41-37). Aalst dook het slotkwart in met een 55-50-bonus, maar Nichols loodste Bergen in de slotminuut naar 68-69. 

De komst van Bergen betekende het Aalsterse trainersdebuut van Thomas Crab. Naast de gedumpte coach Yves Defraigne was er in het Forum uit budgettaire overwegingen ook geen plaats meer voor Nikola Cvetinovic. “Het vertrek van Cvetinovic is een sportieve aderlating”, sprak Crab in Het Nieuwsblad. “In de kleedkamers was Nikola ook positief ingesteld en een steun voor de jonge spelers.”

Maar de één zijn dood is de ander zijn brood. Crab ziet in het vertrek van Cvetinovic namelijk extra kansen voor de jeugd: “De jonge spelers krijgen nu met de steun van de fans en zonder druk van het resultaat de kans om het niveau op te pikken.” Ook de club deelt die mening: “We willen de eigen jeugdspelers alle kansen geven en hen laten ontwikkelen om volgend seizoen een grotere rol van betekenis te spelen”, klinkt het op de clubwebsite.

De Aalstenaars zullen in maart uitkomen in de Silver League van de BNXT League. Concreet houdt dit in dat men het zal moeten opnemen tegen de nummers zes tot elf uit de Nederlandse competitie. Momenteel zijn dat Aris Leeuwarden, Yoast United, Apollo Amsterdam, Den Helder Suns, Basketbal Academie Limburg en The Hague Royals. Feyenoord kan de plaats van Leeuwarden eventueel nog innemen.

Kangoeroes in Elite Gold-groep

Kangoeroes Mechelen heeft zich op de vorige speeldag tegen Brussels (79-74) dan weer verzekerd van de tweede plaats in de Belgische fase van de BNXT League. De Kangoeroes hebben hun ticket voor de Elite Gold-groep beet, waarin de vijf beste Belgische en vijf beste Nederlandse teams het tegen elkaar opnemen.

In het klassement blijft Oostende aan de leiding met 16 overwinningen in evenveel wedstrijden. Mechelen (12-5), Bergen (11-6), Antwerp (10-7), Charleroi (9-8) en Leuven (9-8) volgen in het spoor van de kustploeg. Limburg United (8-8), Aalst (5-12), Brussels (2-15) en Luik (2-15) sluiten de rij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top