Fresh Music: de nieuwe boreling van Intergalactic Lovers

Muziek | Zoals elke week in ‘Fresh Music’ serveren we jou een fikse brok muzieknieuws. In deze aflevering focussen we op de Belgische indiepopband Intergalactic Lovers, die hun vierde langspeler ‘Liquid Love’ op de wereld loslaten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tien jaar geleden kwam hun doorbraakalbum ‘Greetings & Salutations’ uit, en anno 2022 is Intergalactic Lovers één van de beste livebands van ons land. Het was een tijdje stil rond de band, maar vijf jaar na ‘Exhale’ zijn de Lovers helemaal terug met vierde langspeler ‘Liquid Love’.

Het coronavirus had frontvrouw Lara Chedraoui stevig te pakken in het voorjaar van 2020: “Ik ben positief uit die periode gekomen”, vertelt ze in ‘Fresh Music’. “Ik heb ontdekt dat geduld iets is dat ik moet leren aanvaarden. De grootste levensverandering voor mij was mijn levenstempo vertragen. Maar nu zou ik graag weer vooruit gaan. Misschien niet tegen 120 kilometer per uur, maar tegen 100.”

Met ‘Liquid Love’ wil Chedraoui haar toehoorders nog meer doen bewegen. “We horen vaak dat onze muziek melancholisch is, maar producer Luuk Cox is erin geslaagd om meer grooves in het album te vervatten. (…) Ik ben een gigantische fan van de 80’s en wou graag synths op de plaat; Luuk is daarin geslaagd. Ik ben echt superblij.”

Onlangs traden de Lovers voor het eerst sinds lang weer op, in het Duitse Düsseldorf. “Dat was zó lang geleden, dus het was nog wat wennen. Zelfs voor 180 man spelen voelde voor ons nog wat raar.”

De vooruitgeschoven single ‘Crushing’ gaat over een gebroken hart, de andere single ‘Bobbi’ over liefde. “Liefde kan een troost bieden, maar kan je ook de grond inboren. Dat vind ik wel mooi aan liefde. Het is zoals de zee: het kan er aan de oppervlakte heel goed uitzien, maar onder de waterlijn kan het verschrikkelijk zijn, en omgekeerd. Het is vernielzuchtig en prachtig tegelijk. Heel fascinerend.”

Intergalactic Lovers zijn op 10 maart live aan het werk te zien in De Roma in Antwerpen. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top