In de schaduw van Schoofs en Storm: Mrabti groeit stilaan naar oude vorm toe

Jupiler Pro League | KV Mechelen draait een bijzonder knap jaar en vertoeft dan ook terecht in de top acht van het klassement in de Jupiler Pro League. Vooral Rob Schoofs en Nikola Storm werden al geregeld in de spotlights gezet. Maar ook Kerim Mrabti doet meer dan zijn duit in het zakje voor Malinwa. Tijd om een bloemetje te werpen naar de Tunesische Zweed.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderhalve maand geleden, net voor de winterstop in de Jupiler Pro League, liep Mrabti een coronabesmetting op. Op dat moment stonden zijn cijfers op acht doelpunten en vier assists. Maar de coronabesmetting hakte er stevig op in bij de Zweed. Mrabti kon niet meer aan dezelfde intensiteit voetballen en trok zelfs naar de hartspecialist toen hij op een bepaalde training een druk op zijn borst voelde. Gelukkig was er niets ernstig aan de hand en stilaan begint Mrabti weer onder stoom te geraken.

Tegen Anderlecht, in de eerste match van het nieuwe kalenderjaar 2022, verliep het niet vlotjes. Tegen Standard (een doelpunt) en Beerschot (een assist) ging het al beter. En tegen KV Oostende zagen we terug de oude Mrabti met een doelpunt en een assist. “Ik ben nog altijd geen 100 procent, maar ik ben wel bijna weer de oude. Eindelijk - het heeft lang genoeg geduurd”, aldus de aanvallende middenvelder.

Enkel Storm met betere cijfers

Met tien doelpunten en zes assists op 24 matchen mag Mrabti sportief gezien best tevreden zijn over zijn seizoen. Puur cijfermatig is hij een van de meest beslissende spelers van KV Mechelen, meer dan Rob Schoofs die vaker bewierookt wordt. Enkel Nikola Storm met veertien goals en vijf assists doet het naar statistieken toe beter dan Mrabti.

“We vinden elkaar alsmaar beter voorin. Ik ben blij met mijn rendement en hoop play-offs te spelen met Malinwa. De top acht blijft ons doel, al mag het altijd meer zijn”, aldus een ambitieuze Mrabti.

Dromen van top vier

En met een wedstrijd minder gespeeld mag Mechelen misschien wel dromen van meer. Wint KVM tegen OH Leuven zijn inhaalmatch, dan komt geel en rood slechts drie punten achter op Anderlecht, de huidige nummer vier in de Jupiler Pro League.

Wil Mechelen meedingen naar een plek in de top vier, zal het zeker de firepower van Mrabti kunnen gebruiken. Positief gestuwd door het recente vaderschap (Mrabti werd begin januari papa van een dochtertje Leia, red.) en door het feit dat hij sinds eind vorig jaar weer in het vizier kwam van de Zweedse nationale ploeg, oogt Mrabti bijzonder hongerig naar successen. 

Volg de Jupiler Pro League, onder meer met de partij tussen Antwerp en KV Mechelen op zondag om 13u30, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top