Gouden Nina Derwael wint 'Dancing With The Stars'

Films | Zaterdagavond streden drie bekende Vlamingen in de finale van 'Dancing With The Stars'. Jonatan Medart, Nora Gharib en Nina Derwael namen het tegen elkaar op in de strijd voor de befaamde trofee. Halverwege de finale viel al één koppel af. De twee andere koppels streden verder tegen elkaar in een allerlaatste dans. Het was, zoals velen hadden verwacht, topvaforiet Nina Derwael die aan de haal ging met de 'Dancing With The Stars'-trofee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De opener van de avond was voor Nina en Simone. Zij dansten een paso doble waar de jury laaiend enthousiast over was. "Je hebt al je ervaring als sportvrouw gebruikt in het dansen. Het was weer perfect, scherp, er was precisie. Ik weet hoe goed je bent. Voor Nina is niets onmogelijk", zei jurylid Joanna.

Ook Jonatan kon samen met Björk de jury inpalmen met een moderne dans. "In je eerste show stond je hier als een blij ei te stuiteren over de dansvloer. Als ik nu naar jou kijk en wat jij kunt met een optreden. Jij hebt zo veel geleerd. Ik vind dat heel, heel erg mooi. Ik was ontroerd", zei Jan Kooijman.

Nora en Adrian dansten samen een feestelijke samba. Vooral Joanna was enthousiast: "Je verrast me. Ik vroeg je vorige week om aan je voeten te werken en vanavond waren je voeten veel sterker. Ik kan alleen maar voor je buigen." "Jouw ultieme kracht is dat jij met één opgetrokken wenkbrauw een heel verhaal vertelt", voegde Jan nog toe.

De tweede dans

Voor de tweede dans, mochten de kandidaten een dans hernemen uit de voorbije weken. Jonatan en Björk kozen ervoor om hun feestelijke tango opnieuw te dansen. "Als je een dans voor de tweede keer kan doen, kan je het tot een niveau hoger tillen en dat hebben jullie hier gedaan", zei Wim. Nina en Simone hernamen hun samba. Jurylid Wim was meteen duidelijk: "Dit is de winnaarsdans". Nora en Adrian dansten dan weer de Argentijnse tango opnieuw.

Nadat alle koppels twee maal hadden gedanst, was het tijd om één van de drie finalisten naar huis te sturen. Nora en Adrian kregen niet voldoende stemmen van het publiek om door te gaan. "Ik ben niet teleurgesteld", zei Nora. “Wij hebben zo hard ons best gedaan en wij hebben zo genoten. Het ergste vind ik op dit moment mijn zusje die ik zie huilen.’

Geen onverwachte winnares

Jonatan en Nina kregen de kans om nog één laatste dans te doen met hun danspartners. De twee nemen het tegen elkaar op in een final freestyle. Nadat de lijnen werden gesloten, was het tijd om de stemmen te tellen. Niet geheel onverwacht, kreeg Nina Derwael de meeste stemmen. Zij is daarmee officieel de winnares van het derde seizoen van 'Dancing With The Stars'.

"Ik weet even niet wat zeggen. Het was nog heel spannend. Jonatan heeft het helemaal gekilled vanavond. Ik wil Simone echt bedanken voor alle mooie choreografieën en liedjes. Ik heb ervan genoten om met hem te werken. Ik zie hem nu echt als grote broer", zei de winnares. Nina mocht natuurlijk ook de trofee in handen nemen. Tiktokker Jonatan Medart behaalde een welverdiende tweede plaats.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top