De platgetreden en onbewandelde paden van zanger Ruben Block

Muziek | Op maandag 14 februari presenteert Ruben Block, zanger en frontman van Triggerfinger, zijn nieuwe EP. Hij schittert tegelijkertijd ook in de nieuwe Streamz-reeks ‘Billie vs Benjamin’ en bewijst hierdoor nogmaals dat hij van meerdere markten thuis is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De in Lier geboren zanger en gitarist heeft ervaring met het oprichten van muzikale projecten. Toen hij in de jaren tachtig nog student op de hogeschool was, was hij immers een stichtend lid van de toenmalige band ‘Francky The Rednecks’. Enkele jaren daarna hielp hij met de band ‘Tiny Tinne & The Texas Jumpers’ mee op de touwen zetten om daarna de band ‘AngeliCo’ uit de grond te stampen.

Eind jaren negentig experimenteerde Block samen met drummer Mario Goossens en toenmalig bassist Wladimir Geels met stonerrockmuziek en richtte hij de band ‘Triggerfinger’ op. In 2004 kwam hun eerste album uit waarna de muzikanten op allerlei Belgische festivals verschenen. In 2008 kwam hun tweede album uit, ‘What Grabs Ya?’ en daarmee stonden ze in totaal 40 weken in de Vlaamse Ultratop 200 voor albums. Triggerfinger kreeg steeds meer aanzien en dat blijkt ook uit het succes van het derde studioalbum, ‘All This Dancin’ Around’, dat in 2010 werd uitgebracht en een platina-status behaalde. De band won rond die tijd ook meerdere MIA’s.

Niet veel later, in 2012, zakte het drietal af naar de studio's van de Nederlandse radiozender 3FM om daar een nummer uit de toenmalige Nederlandse hitparade te coveren. Block had daags daarvoor, tussen pot en pint, gekozen voor het nummer ‘I Follow Rivers’ van de Zweedse singer-songwriter Lykke Li en de band bracht het nummer bijna geheel geïmproviseerd op de Nederlandse radio.

Die cover werd zeer goed ontvangen en enkele weken na het radio-optreden doken de bandleden van Triggerfinger de studio in om het lied opnieuw op te nemen, maar deze keer voor echt. Ze brachten de single vervolgens uit op cd en die werd een hit bij het Vlaamse en Nederlandse publiek. Dankzij het nummer leerden nog meer mensen Triggerfinger kennen.

Pauzeknop

We spoelen door naar 2019. Triggerfinger genoot al enkele jaren van heel wat succes, maar besloot toen toch om de pauzeknop in te drukken. Bassist Paul Van Bruystegem, beter bekend als Lange Polle, wou immers meer tijd om aan eigen projecten te werken en ook Ruben Block kondigde aan dat hij zijn eigen weg wou opgaan. Het eerste resultaat van Blocks soloproject konden we vorig jaar al beluisteren met de single ‘Lights’ en de EP 'Lights Awake'.

Net na de tijdelijke split van Triggerfinger deed een vervelend virus de wereld even stilstaan, en zo ook de carrière van Ruben Block. Omdat de zanger tijd te veel had, ging hij eenmalig in op het aanbod van regisseur Tim van Aelst die tijdens de coronaperiode aan het werk was aan een nieuwe Streamz-serie: ‘Billie vs Benjamin’. In deze serie zien we hoe de links politiek georiënteerde Billie (Charlotte Timmers) en de rechtse jongeman Benjamin (Ward Kerremans) verliefd worden op elkaar. Wil je meer te weten komen over deze nieuwe veelbelovende Streamz-serie? Klik dan hier!

Block speelt in de serie de rol van alwetende verteller die aan het begin van elke aflevering de kijker welkom heet en het verhaal in goede banen leidt. Block is in de serie voornamelijk te horen als voice-over, maar af en toe maakt hij ook een acte de présence. “Ik heb een tijdje over de rol moeten nadenken”, vertelde de zanger onlangs tegen de pers. “Maar uiteindelijk ben ik blij dat ik het heb gedaan. Ik had al gefigureerd in een videoclip, maar dit is iets heel anders”, aldus de zanger.

Nieuwe cover

Block betrad dus tijdelijk onbewandelde paden en dat was ook de spirit voor zijn nieuwe muzikale soloproject. Tijdens de Week van de Belgische Muziek kregen we alvast een voorproefje met een cover die Block maakte van het nummer ‘Turn The Tide’ van Sylver. Volgens Block zat het nummer al heel lang in zijn hoofd en is er een duidelijke link tussen hem en DJ Wout van Sylver. “Zowel hij als ik hebben allebei onze jeugd versleten in Lier en toen allerlei fratsen uitgehaald. Vraag maar aan de lokale politie daar." Wat er ook van zij, op maandag 14 februari kunnen we zelf nagaan welke onbewandelde paden Block nog heeft bewandeld. Dan brengt de man immers nieuwe muziek uit. 

Ben jij ook benieuwd naar hoe Ruben Block het ervan afbrengt in ‘Billie vs Benjamin’? Ontdek de serie dan nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top