De onduidelijkheid regeert in Oostende, dat moet strijden om het behoud

Sport |

Dé verrassing van het vorige seizoen, die lang in de race was voor een plaats in de top vier, is dit seizoen slechts een schim van zichzelf. Oostende is nog lang niet zeker van het behoud in de hoogste klasse en tot overmaat van ramp rommelt het achter de schermen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na het aantrekkelijke spel en bijhorend succes van vorig seizoen, draait het dit seizoen vierkant bij Oostende. Slechts 8 zeges na 26 speeldagen in de Jupiler Pro League, en vooral: amper vijf punten meer dan Seraing, dat op één na laatste staat in het klassement. Druk op de ketel dus voor de Kustboys, die dringend punten moeten rapen om het degradatiespook weg te jagen.

Een reus onder de lat

Afgelopen weekend kreeg een nieuwe doelman, Kjell Scherpen, een basisplaats onder de Oostendse lat tegen OHL. Het mocht niet baten: KVO beet in het stof, maar de Nederlandse doelwachter – gehuurd van Brighton – toonde zich verdienstelijk. De doelman van 2m06 verdrong Guillaume Hubert naar de bank met één duidelijke missie voor ogen: speelminuten verzamelen en deze zomer vol vertrouwen terugkeren naar Brighton.

“Ik zocht een ploeg waar ik wedstrijden kon spelen. Uiteraard wist ik dat ik geen eerste doelman zou worden bij Brighton, maar ik denk nog steeds dat ik kan slagen in de Premier League. Daarom wil nu zoveel mogelijk matchen spelen en deze zomer de voorbereiding aanvatten bij Brighton”, aldus een ambitieuze Scherpen. Guillaume Hubert – vorig seizoen toch één van de sterkhouders bij KVO – zal zich dus dubbel moeten plooien om opnieuw een basisplaats af te dwingen. 

Gueye en Pflanz op ramkoers?

In januari jongstleden ruilde coach Alexander Blessin Oostende voor het Italiaanse Genoa. Een aderlating voor de club, maar ook voor onze competitie. Want de Duitse oefenmeester werd vorig seizoen verkozen tot beste trainer. Sindsdien neemt zijn assistent, Markus Pflanz, de honneurs waar in Oostende. Sindsdien heerst ook totale onduidelijkheid in de Diaz Arena. Na de nederlaag tegen OHL antwoordde de interimtrainer op de vraag van journalisten over zijn toekomst bij KVO dat hij “niet de man is” om deze knoop te ontwarren.

Alvast één speler lijkt het gelag te betalen na de trainerswissel: het kind van de rekening luistert naar de naam Makhtar Gueye. Hij was een belangrijke factor onder Blessin, met elf doelpunten in 23 wedstrijden, maar moet zich nu tevredenstellen met een invallersrol. Pflanz speelt immers maar met één aanvaller. Dat lijkt niet naar de zin van Gueye, die minder gemotiveerd oogt op én naast het veld. Hij komt steeds vaker te laat aan op de club en gaat regelmatig in de clinch met de staf. Vorig jaar kwam het zelfs tot een handgemeen tussen beide heren na een nederlaag in Gent. De plooien zullen snel gladgestreken moeten worden wil Oostende alle kansen op het behoud gaaf houden.

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer met de partij tussen KV Mechelen en KV Oostende deze zaterdag om 18u30, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top