Deze Bond-girls hebben het hart van 007 gestolen

Films | De James Bond-saga van Ian Fleming werd intussen al door zes verschillende acteurs belichaamd. Daarbij horen meteen ook ongeveer dertig Bond-girls, want zonder hen zouden de films niet hetzelfde succes geboekt hebben. De geheime agent kent een lastig liefdesleven en weet zich maar moeilijk te binden aan een vrouw, zeker als zijn vijanden daar achter komen. De liefdes van de spion krijgen elke keer met een soort vloek te maken. Proximus Pickx vertelt je alles over vijf ‘femme fatales’ die hun stempel op de verschillende films hebben gedrukt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Léa Seydoux

Van de laatste vijf Bond-girls hadden maar liefst vier vrouwen de Franse nationaliteit. Léa Seydoux ('La vie d'Adèle') speelt een slimme wetenschapster Madeleine Swann in Spectre (2015) en ‘No Time To Die’ (2021). Als ijzersterke psychologe naast Daniel Craig is ze de enige Bond-girl die in twee films te zien is. In de film is te zien dat haar verleden ervoor zorgt dat ze nu sterk in haar schoenen staat. Ze is ook heel stijlvol maar rebels. In de film leren we meer over haar verleden en familie. Volgens een analyse van het tijdschrift Vogue is zij het hart van ‘No Time To Die’. De kijker leert haar beter kennen en raakt zelfs langzaamaan gehecht aan de Franse actrice. Dat is nieuw in deze film, want in de vorige films kregen vrouwen nooit zo’n grote rol. James Bond is zelfs zo verliefd op Swann, dat hij bereid is om met pensioen te gaan. Maar geloof je dat echt? Daarvoor bekijk je best de film. 

‘James Bond: Spectre’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Vanaf 18 februari is ‘No Time To Die’ beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Michelle Yeoh

De Maleisische actrice voelt zich evenveel op haar gemak met nunchucks als met naaldhakken. In ‘Tomorrow never dies’ speelt ze perfect de rol van een Chinese spion, Wai Lin. Zonder problemen verslaat ze menig tegenstander, waardoor ze ook de show steelt in een achervolgingsscène met James Bond. Ze is zowel in gevechten als in de liefde behendig, en dringt zich graag op als een man haar leven betreedt. Ze zet de mannen op hun plaats en slaagt er zelfs in om niet te bezwijken onder de charmes van James Bond, iets wat weinig andere dames kunnen. 

‘The World Is Not Enough’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Sophie Marceau

Nadat Sophie Marceau de ongelofelijke rol van Elektra King in ‘The World Is Not Enough’ (1999) speelt, verwerkt ze een internationale sterrenstatus. Dankzij haar engelengezicht komt de Franse actrice in de film over als een naïeve dochter van een oliemagnaat. Maar niks is minder waar. King kan als geen ander komedie spelen om haar doel te bereiken. Als hoofd van een terroristische organisatie speelt ze haar charme uit om iedereen die haar in de weg staat te martelen of doden. En ja, ook Bond bezwijkt voor haar schoonheid en krijgt het in de martelkamer hard te verduren. 

‘The World Is Not Enough’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Ursula Andress

In de allereerste film in de James Bond-saga wordt het publiek volledig betoverd door de schoonheid van Ursula Andress. Uit 'James Bond 007 versus Dr No' herinnert iedereen zich de legendarische scène waarin de Zwitserse actrice uit het water komt met een crèmekleurige bikini en schelpen en een mes in de hand. In haar generatie was Andress een waar sekssymbool. Aan het begin van de seksuele revolutie droeg het tweedelige badpak uit de film ook bij aan de populariteit van de zwemkledij. Daarvoor was vooral het eendelige badpak erg populair. Naast haar schoonheid biedt ze James Bond ook veel hulp aan. Ze is buitengewoon dapper, onverschrokken en erg vindingrijk als het gaat om wilde dieren. 

‘Dr. No’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Halle Berry

In 'Die Another Day' schittert Halle Berry (Catwoman) als Jinx Johnson, een ervaren NSA-spion. Ze kan andere mannen met een enkele klap uitschakelen en hanteert een zwaard als geen ander. Op het moment dat James Bond haar ontmoet op een Cubaans strand, bezorgt de scène ons een knipoog naar de scène met Ursula Andress. 

‘Die Another Day’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top