Hugh Grant en Julia Roberts konden elkaar niet luchten op de set van 'Notting Hill'

Films | Op deze Valentijn zendt VTM 3 'Notting Hill' uit. Het is een publiek geheim dat hoofdrolspelers Hugh Grant en Julia Roberts elkaar niet konden luchten op de set van de romcomklassieker. Proximus Pickx geeft tekst en uitleg.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De chemie spettert misschien wel van het scherm bij het bekijken van 'Notting Hill', achter de schermen was de relatie tussen beide protagisten stevig verzuurd. Om niet te zeggen: Grant en Roberts konden elkaars bloed drinken.

Toen de opnames van start gingen op 17 april 1998 in het westen van Londen was er nog geen vuiltje aan de lucht. Na verloop van tijd begon Grant zich echter te storen aan het, naar eigen zeggen, "divagedrag" van Roberts. De actrice was toen een fonkelende Hollywoodster, die zich gedroeg alsof ze naar Engeland was afgezakt "om een filmpje te maken". Bovendien eiste ze de ene na de andere salarisverhoging: haar loonbriefje ging van 10 miljoen dollar naar 15 miljoen op het einde van de opnames.

Grote mond

Daarnaast sprak Grant zich uit over de kusscènes, die hij "moeilijk" vond omdat de mond van Roberts zo groot is, zo zei de man onomwonden in 2015 in de Amerikaanse talkshow 'Watch What Happens Live'. "Ik ontwaarde een zwakke echo toen ik haar aan het kussen was", grapte hij toen. Auwtch.

Toen Grant de vraag kreeg of hij nog contact had met Roberts, antwoordde de acteur: "Nee, ik maak waarschijnlijk te veel mopjes over de grootte van haar mond. Wellicht haat ze me nu."

Dat de protagonisten op de set van 'Notting Hill' niet de dikste maatjes waren, is misschien te verklaren doordat Roberts zelf niet wild was van de film. In een interview verklaarde ze dat ze "geen verwachtingen koesterde" toen ze het script las. In de wandelgangen werd gefluisterd dat de "pretentieuze" Roberts, die toen op het toppunt van haar roem stond, de film als een klusje beschouwde om te cashen.

Van al die spanningen op de set was er gelukkig niets te merken voor de camera's. 'Notting Hill' ging de geschiedenis in als een ware klassieker: een kruisbestuiving van een liefdesverhaal, een luchtige komedie en een feelgoodfilm. 23 jaar later is de film nog steeds een dikke aanrader, en al zeker op Valentijnsdag.

Bekijk ‘Notting Hill’ vanavond om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top