Stats 1B: Daci sluipt dichter in topschutterstand; Jensen kan Defourny voorlopig afhouden

Challenger Pro League | De 19e speeldag van de D1B Pro League leverde maar negen goals op. In twee duels werd er drie keer gescoord en drie doelmannen konden afgelopen weekend hun netten schoon houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de topschutterslijst deed Erdon Daci een zaakje door een goaltje mee te pikken tegen Lommel SK. De spits van Westerlo zette zich zo weer naast Daniel Maderner; die niet tot scoren kwam. Topschutter Lennart Mertens kon voor de vierde match op een rij niet scoren, maar komt - net als Daci - komende woensdag al wel weer aan de bak tijdens de inhaalmatch tussen Westerlo en Deinze.

10 goals: Mertens (Deinze)
9 goals: Maderner (Waasland-Beveren), Daci (Westerlo)
7 goals: Hoggas (Waasland-Beveren), Anne (Virton), De Belder (Deinze), Abdallah (Lierse K.), Bernat (Westerlo)

Ook de strijd om de titel van assistenkoning blijft razend spannend. Van de top vijf kon er niemand een extra streepje achter z'n naam zetten waardoor Abrahams de beste zaak deed. Hij komt op vijf assists en krijgt zo leider Nicolas Rommens mee in het vizier.

7 assists: Rommens (RWDM)
6 assists: Chevalier (Moeskroen)
5 assists: Maes (Lierse K.), Challouk (SK Deinze), Vaesen (Westerlo), Abrahams (Deinze)

Bij de clean sheets leek David Jensen lang vrijspel te hebben, maar door de opmars van RWDM en Théo Defourny lijkt het ook daar nog spannend te worden. Beide doelmannen hielden afgelopen weekend opnieuw de nul en ook het nummer drie uit de tussenstand - Nick Gillekens - liet geen bal door.

8 clean sheets: Jensen (Westerlo)
7 clean sheets: Defourny (RWDM)
5 clean sheets: Gillekens (Moeskroen)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top