Club Brugge hoopt op een succes à la Undav

Jupiler Pro League | Club Brugge wist op de slotdag van de wintermercato met de Armeense international Sargys Adamyan nog een nieuwe aanvaller aan te trekken. Hij moet voor extra opties in de spits zorgen. Deze transfer doet enigszins denken aan die van Deniz Undav naar Union SG.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Gaat Sargys Adamyan de verrassing van de chef worden bij Club Brugge? Dat is waarschijnlijk waar Alfred Schreuder op hoopt met het aantrekken van de aanvaller. De Nederlandse coach kent hem maar al te goed, want hij werkte nog samen met de spits toen hij trainer was van Hoffenheim. Bij die club wisten de Bruggelingen hem weg te halen via een uitleenbeurt met aankoopoptie. Club neemt met deze huurdeal een klein risico, met hopelijk een grote winst.

Club Brugge kon nog wel een extra spits gebruiken, aangezien enkel Bas Dost daar vaak in actie kwam. Op Daniel Perez werd dit seizoen nog maar vier keer een beroep gedaan, maar met Adamyan haalde Schreuder een brok ervaring naar Brugge.

Lagere reeksen in Duitsland

Toch zal het wellicht even duren vooraleer de fans de beste versie van Adamyan aan het werk zullen zien, want hij kwam met weinig wedstrijdritme naar België. Hij was slechts een invaller bij Hoffenheim, waar hij in 13 wedstrijden amper 322 minuten mocht opdraven. Daarin wist hij één keer de weg naar de netten te vinden. Tijdens zijn invalbeurt tegen AA Gent (45 minuten) vergaarde hij evenveel speeltijd als in zijn laatste vijf matchen voor de Duitse club.

Adamyan arriveerde in de zomer van 2020 in Hoffenheim, waar hij zich niet echt kon doorzetten. Daarvoor was hij vooral actief in de lagere reeksen van het Duitse voetbal. Hij speelde er zelfs op het vijfde niveau, maar hij wist zo op te werken naar de Bundesliga. Het is een carrièreverloop dat doet denken aan dat van Deniz Undav. Club Brugge hoopt stiekem dat Adamyan dezelfde ontwikkeling kan doormaken als de topschutter van Union SG. Door te kiezen voor huurdeal met aankoopoptie, kan Club Brugge hem de komende maanden goed analyseren vooraleer het een beslissing neemt over een definitieve transfer.

Een ander profiel dan Dost

Adamyan heeft een heel ander profiel dan Dost. De Nederlander is vooral een man van het strafschopgebied die op de loer ligt om een goal te maken. Bovendien is hij vooral gevaarlijk in de lucht, terwijl Adamyan een aanvaller is die graag de diepte induikt. Hoffenheim haalde hem in huis omwille van zijn snelheid, diepgang en schutterskwaliteiten, al kwam dat laatste te weinig tot uiting. De spits neemt in tegenstelling tot Dost ook graag deel aan het spel.

In een dominante ploeg kan hij van grote waarde zijn, dat bewees hij in zijn laatste seizoen in de tweede Bundesliga. Toen was hij met 15 doelpunten en 11 assists in 33 wedstrijden zeer bepalend. Het is alvast uitkijken naar wat Adamyan Club Brugge dit seizoen nog kan bijbrengen.

Volg de Jupiler Pro League, onder meer met de partij tussen Club Brugge en Charleroi op zondag om 18u30 het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top