'Safe House': de film die Kaapstad op de kaart zette in de cinema

Films | Nog maar 10 jaar geleden kwam de film 'Safe House' uit. Deze tijdloze thriller, met Denzel Washington en Ryan Reynolds in de hoofdrollen, speelt zich af in Kaapstad, Zuid-Afrika. Dit is het verhaal van hoe het plot en de actiescènes de stad in de filmindustrie op de kaart heeft gezet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Safe House' volgt het verhaal van Tobin Frost (Denzel Washington). Hoewel hij ooit een briljant CIA-agent was, liet de man alles achter om een gevaarlijke crimineel te worden. Hij wordt gezocht door de inlichtingendienst, tot hij zijn toevlucht zoekt in het Amerikaanse consulaat in Kaapstad. Frost probeert eigenlijk te ontsnappen aan moordenaars die hem op de hielen zitten, en wat is een betere beschermingen dan opgesloten te zitten bij de politie?

De CIA plaatst hem in een safe house in afwachting van zijn uitzending. Hij staat onder het toeziend oog van agent Matt Weston (Ryan Reynolds), die er alles voor over heeft om zichzelf te bewijzen. De moordenaars op zoek naar Frost sporen hem snel op en vallen het safe house aan, waarbij het hele team wordt gedood. Alleen Weston blijft over, die erin slaagt de voortvluchtige in veiligheid te brengen. Een ademloze duo-achtervolging begint en het wordt onduidelijk wie je wel en niet kan vertrouwen.

Kaapstad, de parel van de cinema

De adembenemende actiescènes zijn ter plaatse opgenomen in Kaapstad. De film heeft de stad beroemd gemaakt in de filmindustrie. 'Safe House' bewijst dat het de setting kan zijn voor een heleboel gevaarlijke sequenties die zo geliefd zijn onder het thriller en actie genre. Het gaat bovendien niet alleen om de stad, maar ook om Zuid-Afrika, zijn cultuur en zijn landschap. 

Ook vanuit economisch oogpunt heeft de regio de filmindustrie veel te bieden. In de winter is filmen in westerse steden ingewikkeld, terwijl naar het zuiden gaan gemakkelijker en goedkoper is. Dat is ook een voordeel wanneer rassendiversiteit een doelstelling van een film is, aangezien de stad zeer multicultureel is. 

Dankzij 'Safe House' heeft de regio kunnen aantonen dat ze aantrekkelijk is voor de culturele sector. Sindsdien zijn er veel films gemaakt in Zuid-Afrika. Denk bijvoorbeeld aan 'Avengers: Age of Ultron', 'Black Panther', 'The Kissing Booth' en 'Resident Evil: Final Chapter'

Ontdek ‘Safe House’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top