Juryleden wagen zich op de dansvloer tijdens halve finale Dancing With The Stars

Films | Tijdens de halve finale van Dancing With The Stars hebben de juryleden zich voor het eerst op de dansvloer gewaagd. Na de duodansen, mocht elke kandidaat een tweede dans brengen met een van de juryleden. In deze aflevering ontdekt kijkend Vlaanderen eindelijk wie een plekje in de finale van Dancing With The Stars kan bemachtigen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nora en Adrian gaven het startschot van de halve finale met een energieke quickstep. De dans was zelfs zo energiek dat Nora op het einde een haarstukje verloor op de dansvloer. “Ondanks het technische defect heb je verder gedanst. De energie en de kracht vond ik indrukwekkend”, zei jurylid Wim. 

Nora kreeg voor haar koppeldans 32 punten van de jury en mocht vervolgens dansen met jurylid Joffrey. Samen met Adrian danste het trio een spetterende freestyle, die nog eens 24 punten opleverde. Met 102 punten behaalde Nora een tweede plaats. 

Olympisch kampioene Nina Derwael deed deze aflevering opnieuw haar naam alle eer aan. Samen met Simone danste ze een intieme Weense wals. “Het was een pure Weense wals zonder acrobatische trucjes en alsnog blijf jij overeind. Dat is wat ik nu zo mooi vond”, zei jurylid Jan Kooijman. Volgens Joffrey kan Nina zelfs meedoen op wereldniveau. Nina kreeg van de jury vier keer 10 punten. 

De turnster mocht voor haar moderne dans samenwerken met jurylid en balletdanser Wim en scoorde daar nog eens 29 punten mee. Nina schitterde zo opnieuw op de eerste plaats van de rangorde met 118 punten.

Finalisten zijn bekend

TikTokker Jonatan Medart danste samen met Björk een moeilijke rumba, waar Jan Kooijman ook zeer kritisch over was. “Ik ben misschien iets minder enthousiast over dit optreden van jou omdat ik hier en daar toch voel dat jij in deze dans Björk niet helemaal aankan. Maar verder heb je het wel goed gedaan.” Joanna vervoegde het team op de dansvloer voor een bom van een jive. “Wat een feestje”, zei Wim. In totaal behaalde Jonatan met 99 punten een derde plaats.

Lotte en Frank dansten in de halve finale een chachacha. Volgens Joanna was de timing niet altijd helemaal zoals die moet zijn in een chachacha. “Je was wel op tijd maar het was toch aan de trage kant. Je moet daar iets meer anticiperen.” Lotte en Frank dansten vervolgens een emotionele moderne dans met Jan Kooijman die een staande ovatie kreeg van de jury. Toch haalde Lotte in totaal niet voldoende punten om door te stoten naar de finale. 

De drie finalisten van dit seizoen zijn bij deze bekend. Nina Derwael, Jonatan Medart en Nora Gharib schitteren volgende week in de laatste aflevering van 'Dancing With The Stars'. De drie stars nemen het tegen elkaar op voor de befaamde Dancing With The Stars-trofee

Bekijk ‘Dancing With The Stars’ elke zaterdag om 19u55 op ‘Play4’ of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top