‘Bigbug', een verhaal over robots en androïden van Jean-Pierre Jeunet

Films |

Met 'Bigbug' heeft de regisseur van 'Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ en 'Un long dimanche de fiançailles' een nieuwe film klaar met een waanzinnig universum, een recept waarvan hij het geheim heeft. Elsa Zylberstein, Isabelle Nanty en Stéphane De Groodt spelen de hoofdrollen in deze sciencefictionkomedie die vanaf 11 februari op Netflix te zien is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Bigbug' neemt ons mee naar het jaar 2050, een tijd waarin kunstmatige intelligentie het dagelijks leven van de bevolking domineert. Zozeer zelfs dat de mensheid erop vertrouwt om al zijn behoeften en verlangens te bevredigen, zelfs de meest geheime. In een voorstedelijke woonwijk besluiten vier huishoudrobots plotseling hun baasjes te gijzelen in hun eigen huis. Een excentrieke familie, een opdringerige buurvrouw en haar seksrobot zitten samen opgesloten en moeten het nu met elkaar zien te rooien in een sfeer die omslaat in hysterie. Buiten proberen de Yonyx, de nieuwste generatie androïden, de macht over de mensen over te nemen. Naarmate de dreiging dichterbij komt, kijken de mensen de andere kant op, worden ze jaloers en verscheuren ze elkaar voor de verbijsterde ogen van hun huisdierrobots...

De cast van deze komedie met robots bestaat uit de Belg Stéphane De Groodt, maar ook Elsa Zylberstein, Isabelle Nanty, Claude Perron, Youssef Hajdi, French Levantal en Alban Lenoir. Opnieuw is Netflix erin geslaagd om een gerenommeerde regisseur aan zich te binden. Zoals Jean-Pierre Jeunet uitlegt, had deze film, die hij samen schreef met zijn favoriete scenarist Guillaume Laurant, niet gemaakt kunnen worden zonder de streamingsdienst. Jeunet: "Ik heb voor dit project (alles welbeschouwd) een beetje hetzelfde verhaal beleefd als Scorsese met ‘The Irishman'. Ik ben met dit script vier jaar lang in Frankrijk overal gaan aankloppen en werd door iedereen afgewezen, net als ‘Delicatessen’ en ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’ in hun tijd. En net als bij Amélie, werd Brigitte Maccioni van UGC er verliefd op en wilde ze het produceren. Maar dat lukte niet, want robots in een Franse komedie past natuurlijk niet in een hokje. En op een dag schreef David Kosse van Netflix me vanuit Londen met de vraag of ik geen project had. 24 uur later kreeg ik een "ja" met een brede glimlach!

Een getalenteerde regisseur

Iedereen is het over één ding eens: de filmografie van Jean-Pierre Jeunet is indrukwekkend. Zijn eerste film, 'Delicatessen', won 4 Césars in 1992. Zijn volgende film, 'La cité des enfants perdus' (1995), bevestigde zijn talent om totaal krankzinnige werelden te creëren en opende de deuren naar Hollywood. Hij regisseerde de derde Alien-film in 1997: 'Alien Resurrection'. Maar het is sinds zijn ‘Le fabuleux destin d’Amélie Poulain’, uitgebracht in 2001, dat Jean-Pierre Jeunet echt een van de meest geliefde regisseurs in Frankrijk is geworden. De regisseur neemt tijd voor elk project, maar ze zijn altijd van hoge kwaliteit. In 2004 verscheen 'Un long dimanche de fiançailles', opnieuw met Audrey Tautou en de onlangs overleden Gaspard Ulliel, die de César won voor beste mannelijke hoofdrolspeler. Vijf jaar later gaf de regisseur Dany Boon de hoofdrol in zijn zotte komedie 'Micmacs’. In 2013 ontdekten we het verhaal van een jonge uitvinder: ‘The Young and Prodigious T.S. Spivet’. Al zijn films vallen op door hun galerij van vertederende personages, een prachtige fotografie en een onwaarschijnlijke verbeeldingskracht.

Ontdek ‘Bigbug’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

'Un long dimanche de fiançailles' is ook beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top