Nieuw in de bioscoop

Films |

Zoals elke woensdag, komen er ook deze 9 februari weer nieuwe films in de bioscoop uit. Een geanimeerde fantasie, een hilarische komedie, een romance en een thriller: deze genres zijn deze week nieuw in de bioscopen te zien. Proximus Pickx heeft een lijst samengesteld van de nieuwe releases die je niet mag missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

White Snake

Deze indrukwekkend poëtische animatiefilm verdient het om in de bioscopen gezien te worden. Het is gebaseerd op een Chinese legende en voert je mee naar fantastische Aziatische landschappen. De film vertelt het verhaal van Blanca, een jonge vrouw die haar geheugen verloren heeft en het geluk heeft gered te worden door Xuan, een jonge slangenjager. Hij is vastbesloten Blanca te helpen haar herinneringen terug te krijgen, maar het duo heeft geen idee wat ze op hun weg allemaal zullen tegenkomen... Overal ligt het gevaar op de loer en dat komt zowel van machtige wezens als wraakzuchtige geesten. Beetje bij beetje wordt de sluier opgelicht en blijkt dat Blanca geen mens is, en dat ze op een missie is gestuurd.

Marry Me

Wat zou een lijst van de wekelijkse bioscoopreleases zijn zonder een goede romantische komedie? ‘Marry Me', met Jennifer Lopez in de hoofdrol, is er zo een waarvoor je meteen een kaartje wilt kopen. Zangeres Kat (Jennifer Lopez) is een echte superster. Ze heeft een relatie met een andere artiest, Bastian, met wie ze op het punt staat een grote aankondiging te doen. Het beroemde koppel brengt een hitnummer uit, 'Marry Me', terwijl ze hun huwelijksceremonie uitzenden voor miljoenen fans. Minuten voordat ze 'ja' zeggen, ontdekt Kat dat Bastian haar bedriegt. Om niet uitgelachen te worden, kiest ze een willekeurige man uit het publiek om haar ex te vervangen en trouwt ze ter plekke met hem. Gelukkig voor Kat speelt Charlie, een jonge en anonieme wiskundeleraar, het spelletje mee om de vernedering van zijn nieuwe vrouw te vermijden.

Super-héros malgré lui

Cedric is een acteur, maar hij is niet bepaald geliefd. Hij krijgt eindelijk zijn eerste rol na een toevalstreffer: hij gaat de eerste Franse superheld op het witte doek spelen, Badman. Op een nacht leent hij de superhightechauto van zijn personage, maar hij krijgt onderweg een ongeluk. Hij wordt wakker zonder dat hij nog weet wie hij is... Het enige wat hij nog weet, is dat hij alle parafernalia heeft van de perfecte superheld. Hij is ervan overtuigd dat hij echt Badman is en dat hij de burgers moet beschermen. En ook al heeft hij de beste bedoelingen, hij is niet bepaalde de beste of handigste superheld! Als hij iets goeds wil doen, zal hij de hulp van zijn naasten moeten inroepen. De rol van de onhandige superheld wordt gespeeld door Philippe Lacheau en die heeft een uitstekende zin voor humor. Opgelet: deze film komt niet uit met Nederlandse ondertitels.

Les jeunes amants

De 70-jarige Shauna is een vrije en onafhankelijke vrouw die haar liefdesleven op een laag pitje heeft gezet. Toch brengt de aanwezigheid van Pierre, een 45-jarige man die ze jaren geleden ontmoet heeft, haar uit haar evenwicht. Tegen alle verwachtingen in ziet Pierre haar niet als een “vrouw van een zekere leeftijd”, maar als een begeerlijke vrouw en heeft hij geen schrik om van haar te houden. Maar Pierre is getrouwd en heeft een gezin. Een aangrijpend verhaal over een onmogelijke liefde, door cineaste Carine Tardieu verpakt als een delicaat emotioneel drama, met Fanny Ardant en Melvil Poupaud in de hoofdrollen.

Death on the Nile

Alles wat tot nog toe ontbrak voor een succesvolle wekelijkse bioscooprelease was een thriller! En zie: ‘Death on the Nile’ is niet de minste, want dit verhaal is ontleend aan de avonturen van Hercule Poirot. De detective wordt flink op de proef gesteld, en dat net op een moment als hij denkt dat hij op vakantie is. Tijdens een luxe cruise op de Nijl wordt een jonge bruid dood aangetroffen terwijl ze had moeten genieten van haar huwelijksreis. Hercule Poirot wordt door de kapitein van het schip gevraagd om de dader te vinden. Hij begint aan een krankzinnig onderzoek waarbij niemand op voorhand als verdachte is uitgesloten. Maar voor hij deze misdaad kan ontrafelen, wordt hij eerst met veel onverwachte en gevaarlijke gebeurtenissen geconfronteerd. Heel het spannende verhaal speelt zich trouwens af tegen de schitterende achtergrond en de adembenemende landschappen van Egypte en de oevers van de Nijl.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top