De Belgische hiphopwereld verenigt op de soundtrack van ‘Fils de’

Series | De serie van eigen bodem ‘Fils de’ verhaalt een urban epos dat je onderdompelt in de ondergrondse wereld van de Brusselse hiphop. De soundtrack van de reeks, die mee geproduceerd is door Proximus, werd gemaakt in samenwerking met Belgische artiesten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lord Gasmique ft. Airkarlos, Shaka Shams, Sofiane Pamart ft. Meyy, K. Zia ft. Kunta, Scylla, Dyce en Le Motel ft. Swing. Al die artiesten werkten mee aan de soundtrack van de serie ‘Fils de’. Het verhaal, dat overigens geïnspireerd is door waargebeurde feiten, begint in Brussel. De ideale gelegenheid om enkele artiesten van eigen bodem een platform te geven.

In elke aflevering komt een muzikant of een duo artiesten aan bod. Het idee daarachter was dat elke artiest nummers schreef die overeen kwamen met de thema’s die in de aflevering voorkomen. 70 procent van de muzikanten die deelnamen, komen uit de Belgische scene. De ene is een gevestigde waarde, de andere een rijzende ster. Elk voegen ze hun eigen identiteit toe aan het spektakel op het scherm.

Lord Gasmique, Scylla, Swing…

De eerste aflevering opent sterk met de twee Brusselse artiesten Lord Gasmique en Airkarlos aan de muzikale knoppen. Zij wisselen raps uit over opgroeien zonder vader, de wetten van de straat en slechte keuzes.

Daarna nemen andere artiesten, waaronder Scylla, het over. Zijn sterke stem draagt het nummer waar de soundtrack van aflevering zes rond gebouwd is. Die aflevering betekent een kantelpunt in de reeks, aangezien een van de hoofdpersonages de zevende aflevering niet haalt. Scylla acteert er ook in: hij speelt de man die de bar Lupanaria openhoudt.

Le Motel en Swing sluiten het eerste seizoen van de reeks af. Le Motel bouwde de instrumentals en Swing leent zijn stem, zij het met een laag effecten erover. In de achtste en laatste aflevering zien we de hoop dat een nieuwe generatie de trauma’s van de vorige kan overstijgen.

Schattenjacht

Fils de’ begint bij de vader van een gangsterfamilie, Franck Pistone. Hij dook 17 jaar geleden onder nadat hij de kraak van de eeuw pleegde en keert nu terug naar Brussel om de banden weer aan te halen met zijn kinderen. Hij voelt zijn einde naderen. De terugkeer ontketent een ware schattenjacht, want zijn buit – een grote partij diamanten – is ergens in de hoofdstad verstopt.

Daar begint het verhaal van Camille, de bastaardzoon van de gangster, die zijn vader nooit gekend heeft omdat hij de maffia de rug toekeerde en het niet echt in zich heeft om te gedijen in een crimineel milieu. Maar hij heeft wel een schuld te vereffenen, en dus gaat hij op zoek naar de diamanten die zijn vader in Brussel verstopte. Salim, zijn beste vriend, besluit hem te helpen. Ze ontmoeten ook Sarah, de dochter van de overvaller en de enige die bij hem was wanneer hij ondergedoken zat. Zij zal stokken in de wielen steken. Dan is er nog César, de jongste telg van Franck die zijn vader nooit kende, maar wel de nieuwe leider is van de gevaarlijke bende. Hij zou wel eens de sleutel kunnen zijn…

Onze coproductie ‘Fils de’ is vanaf nu te zien op Pickx+ (zender 13) en beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus. Je kan deze tv-optie nu één maand gratis te proberen. Daarna betaal je voor dit optiepakket 10,99 euro/maand. Ontdek hier alles over Pickx Mix!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top