Club Brugge wil met Danish Dynamite AA Gent in de vernieling spelen

Jupiler Pro League | Club Brugge was zeer actief tijdens de wintermercato. De transfer die er het meest uitsprong, was ongetwijfeld die van Andreas Skov Olsen. Bij Club Brugge verwachten ze veel van de flankaanvaller, die wellicht de vervanger van Noa Lang gaat worden. Hij kan tegen AA Gent al belangrijk zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge wist in januari Tajon Buchanan - de Canadees werd al in de zomer aangetrokken, maar hij streek pas in januari neer in Brugge - Andreas Skov Olsen, Denis Odoi en Sargis Adamyan vast te leggen. Vooral van Skov Olsen wordt er veel verwacht, want hij komt toch met de nodige adelbrieven naar het Jan Breydelstadion.

Dure vogel

Alfred Schreuder kwam al onder de indruk van de Deense flankaanvaller. "Hij bevestigt op training wat ik van hem via de scouting gezien heb. Goed aan de bal, kan prima tussen de linies spelen, heeft een goeie linker. Zeker een aanwinst", aldus de coach van de Bruggelingen.

Club Brugge betaalde ongeveer zeven miljoen euro om hem los te weken bij Bologna. Bij de Italiaanse club had hij het niet onder de markt. Skov Olsen was er in 71 wedstrijden goed voor 3 doelpunten en 5 assists en mede door die matige statistieken pendelde hij er tussen bank en basis. De Italianen maakten geen verlies op de transfer, want zij haalden Skov Olsen in de zomer van 2019 voor 6 miljoen euro weg bij FC Nordsjaelland. Ook toen was er al sprake van interesse van Club Brugge, maar de Serie A klonk aanlokkelijker.

Sterk bij Denemarken

Bij Club Brugge komt de Deen terecht in een ploeg die vol voor de aanval kiest, terwijl hij bij Bologna toch meer vanuit een defensieve organisatie moest spelen. Skov Olsen – die in de bekermatch tegen AA Gent zijn debuut maakte - hoopt bij Club Brugge hetzelfde gevoel als bij Denemarken terug te vinden, want daar verloop het wel zeer goed. Met 6 doelpunten en 5 assists in 15 interlands is hij daar bijzonder belangrijk voor de ploeg.

Denemarken, dé revelatie op het afgelopen EK, is een ploeg die staat voor aanvallend voetbal en bondscoach Kasper Hjulmand heeft de laatste maanden altijd een basisplaats voor Skov Olsen. Hij speelt er voornamelijk als rechterflankaanvaller, maar hij kan ook vanaf de linkerzijde spelen.

Opvolger Noa Lang

Bij Club Brugge anticipeerden ze met de transfers van Buchanan en Skov Olsen al op een zomers vertrek van Noa Lang. De Nederlander liet bij de verkiezing van de Gouden Schoen immers weten dat de kans groot is dat hij komende zomer andere oorden zal opzoeken.

Blauw-Zwart hoopt dan een enorme som geld te vangen en zo krijgen Buchanan en Skov Olsen dan vrije baan om zich te tonen. Zij kunnen zich de komende maanden rustig aanpassen aan het Belgische voetbal. Met Skov Olsen lijkt Club Brugge er dus een stevige brok Danish Dynamite bij te hebben om de tegenstander in de vernieling te spelen. AA Gent is alvast gewaarschuwd.

Volg de Jupiler Pro League, met onder meer zondag om 13u30 de Slag van Vlaanderen tussen Club Brugge en KAA Gent, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top