Amine Adli: van revelatie bij Toulouse tot beloftevolle speler bij Bayer Leverkusen

Bundesliga | Bayer Leverkusen, de huidige nummer drie uit de Bundesliga, zakt zondag af naar Dortmund om het op te nemen tegen Borussia Dortmund, de nummer twee in de stand. Leverkusen zit in een goede flow en rekent op de diensten van onder anderen het jonge Franse talent Amine Adli om het verschil te maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het loopt lekker bij Bayer 04 Leverkusen. De West-Duitse club heeft dit seizoen al 49 keer de weg naar het doel gevonden en is de op twee na best scorende club uit de Bundesliga, net na concurrenten Bayern München en Borussia Dortmund.

Coach Gerardo Seoane dankt de goden voor dit resultaat, maar wij kijken vooral richting zijn aanvalslinie die dit seizoen vlotjes aan scoren toe komt. Neem bijvoorbeeld de Tsjechische aanvaller Patrik Schick die dit seizoen al 18 goals maakte, of Moussa Diaby met zijn 8 goals en 6 assists. Maar ook Florian Wirtz die dit seizoen al vijf keer raak schoot en al 9 assists kon geven. De aanvalslinie van Leverkusen draait op volle toeren en heeft dat te danken aan enkele talentvolle middenvelders. De Duitse international Karim Bellarabi is er één van, maar ook de jonge Amine Adli mogen we zeker niet vergeten. Zijn prestaties zullen komend weekend duchtig geanalyseerd worden in de topper tegen Borussia Dortmund.

Beste speler in Ligue 2

Amine Adli is een 21-jarige Franse aanvallende middenvelder die tot in 2021 de kleuren van de Franse tweedeklasser Toulouse verdedigde. In 2019 was hij nog actief in de Ligue 1 en bereikte hij onverhoopt de finale van de Gambardella Cup, een voetbaltoernooi dat wordt gehouden tussen de jeugdelftallen van Franse voetbalclubs. Jammer genoeg zakte hij ook datzelfde jaar met Toulouse naar Ligue 2 waar hij nadien wel uitgroeide tot de revelatie van de competitie. In mei 2021 werd hij bijvoorbeeld uitgeroepen tot beste speler uit Ligue 1.

Dat was ook enkele grote clubs uit Ligue 1, en ver daarbuiten, niet ontgaan. Neem Olympique Marseille bijvoorbeeld, dat in het voorjaar van 2021 stevig aan de mouw van Adli trok maar er niet in slaagde om met Toulouse een overeenkomst te treffen. Het Duitse Bayer Leverkusen deed ook een poging. Zij konden Adli wel strikken en dat voor maar liefst vijf jaar.

Genoeg kwaliteiten om het te maken

Adli werd in Duitsland binnengehaald als een beloftevol talent en de jongeman kreeg meteen zijn kans in de A-ploeg van Leverkusen. Hij heeft dit seizoen, over alle competities heen, al 25 wedstrijden gespeeld waarin hij 3 keer scoorde en 3 assists gaf. Adli kan dus terugblikken op een geweldig debuut maar dient toch met de voetjes op de grond te blijven. De concurrentie bij Leverkusen is immers torenhoog. Dat bleek eens te meer afgelopen januari toen hij zijn basisplaats af moest staan aan ene Kerem Demirbay die meer defensieve zekerheid bood.

Maar de jonge Fransman moet zich geen zorgen maken. Hij is snel, wendbaar en beschikt over voldoende techniek om het te maken bij Leverkusen. Desondanks moet hij wel nog zijn ideale positie vinden in het systeem van coach Seoane die ook meer consistentie wil terugzien bij de jonge Fransman. Als hij daarin slaagt, en het hoofd koel houdt, gaat Adli een geweldige toekomst tegemoet.

Volg de Bundesliga het hele seizoen, met zondag om 15u30 de match tussen Dortmund en Bayer Leverkusen, op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Het programma voor de 21e speeldag van de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 5 februari:
Zondag 6 februari:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top