Kunst, sport en actie in de cinema

Films | Ook deze week valt er heel wat nieuws te ontdekken in de cinemazalen. Om je een weg te helpen banen tussen al die films geeft Proximus Pickx een overzicht van de nieuwe releases die je nu in de cinema kan vinden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Last Temptation of the Belgians

Deze film van eigen bodem komt vanaf deze week in de zalen, en we kunnen alvast meerdere redenen bedenken waarom die op je watchlist zou moeten staan. Zo kan je erin de eerste stappen op het grote scherm zien van de zangeres Alice on the Roof. Zij speelt de rol van Marie, de dochter van kunstenaar Jan, die zich op verschillende manieren artistiek probeert uit te drukken. Hij wil met zijn kunst de wereld veranderen. Uiteindelijk kent hij wel wat succes, maar zijn enige dochter verwijt hem dat hij bij het najagen van dat succes te vaak afwezig was.

De atypische film gaat over artistieke expressie in al zijn vormen, opoffering en de balans tussen werk en gezin. Naast Alice Dutoit, de echte naam van de zangeres, acteren onder anderen Wim Willaert als de kunstminnende Jan en de Brusselse televisiepresentator en komiek Alex Vizorek. De film is van de hand van regisseur Jan Bucquoy, die met het verhaal over de vader-dochterrelatie dicht bij zijn eigen leven komt.

King Richard

Deze biopic zet de bijzonder succesvolle tennisfamilie Williams in de kijker. Centraal staat Richard Williams, de vader van twee jonge toptalenten, Venus en Serena. De vader heeft geen ervaring met de sportwereld, maar bombardeert zichzelf tot trainer met maar één doel voor ogen: Venus en Serena moeten de besten ter wereld worden. Hij pent hun toekomst neer in een 80 pagina’s tellend plan. Hij zet daar al zijn hoop op en negeert zelfs het advies van topcoaches.

Zoals we nu weten, heeft de methode van Williams vruchten afgeworpen, maar zoals we in de film zien, geloofde lang niet iedereen erin. Het epische, waargebeurde verhaal over de competitieve tenniswereld belooft naast wedstrijden op het scherpst van de snee, en een kritische blik op de reactie van de media, ook een indrukwekkende acteerprestatie te tonen van Will Smith, die Richard Williams belichaamt.

Way Down

De Banco de España was in ‘La Casa de Papel’ al het doelwit van een bende dieven, in ‘Way Down’ maken we kennis met een nieuwe groep die de bijna ondoordringbare ondergrondse kluis wil kraken. Thom, gespeeld door Freddie Highmore (‘The Good Doctor’), is een beloftevolle ingenieur die gerekruteerd wordt door een schattenjager. Hij vond een verzameling kostbare historische munten, bekend als de “schat van Guadalupe”, maar die werd in beslag genomen door de Spaanse overheid en bewaard onder de Banco de España in Madrid. Hun doel: de kostbare schat terugwinnen, en dat terwijl de hele Spaanse natie in 2010 de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika volgt.

De film werd gemaakt door de Spaanse horrorregisseur Jaume Balagueró (‘REC’, ‘Muse’), die een internationale cast wist te verzamelen. Naast de Brit Highmore zien we bijvoorbeeld de Frans-Spaanse Àstrid Bergès-Frisbey, de Ier Liam Cunningham en de Nederlandse Famke Janssen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top