LEC: Rogue neemt afstand van het peloton

Door Proximus

Deel dit nieuws

Rogue blijft onaantastbaar na drie weken van competitie in ons Europees League of Legends-kampioenschap. Het team wordt echter op de voet gevolgd door Fnatic en G2 Esports, die deze zaterdag tegenover elkaar stonden. De eerste clasico van het seizoen eindigde in het voordeel van de ninja’s.

De derde week van de Spring Split 2022 in de LEC zit er op. Het publiek kreeg tijdens het druk competitieweekend de kans om te genieten van enkele langverwachte wedstrijden, zoals de eerste clasico van het seizoen tussen G2 Esports en Fnatic.

De clasico, gewonnen door G2, sloot een donkere week af voor Fnatic. De dag ervoor hadden de mannen van YamatoCannon een spannend duel verloren van Rogue. Een door Larssen & co herstelde Baron Nashor stelde hen in staat een definitieve voorsprong te nemen in de wedstrijd, maar ook in de algemene rangschikking!

Met overwinningen tegen Fnatic en Team Vitality blijft Rogue ongeslagen, en heeft het twee overwinningen meer dan zijn dichtste concurrenten.

De week van Team Vitality eindigde met gemengde gevoelens. De twee overwinningen van vorig weekend deden vermoeden dat het team het juiste recept had gevonden. De ploeg sloot week drie af met een nederlaag tegen Rogue. Gelukkig draaide hun wedstrijd tegen SK Gaming wel uit op een succes, waardoor de Franse organisatie de 6e plaats van het klassement kon vasthouden, een ex-aequo met EXCEL en Team BDS.

BDS eindigde hun week met 2-0, een primeur voor het jonge team onder leiding van Adam “Adam” Maanane, na twee overwinningen tegen SK Gaming en Astralis. Het Deense team staat nog steeds op de laatste plaats in het klassement, zonder ook maar één zege…

Er zijn een aantal wedstrijden om naar uit te kijken volgende week. Een daarvan is het duel tussen G2 Esports en Rogue, dat zaterdag om 21.00 uur plaatsvindt. In het midden van de tabel trekt vooral de clash tussen Team BDS en Misfits Gaming onze aandacht.

Het voorlopige klassement van de LEC (week 3)

  1. Rogue (7-0)
  2. Fnatic (5-2)
  3. G2 Esports (5-2)
  4. MAD Lions (4-3)
  5. Misfits Gaming (4-3)
  6. Team Vitality (3-4)
  7. EXCEL (3-4)
  8. Team BDS (3-4)
  9. SK Gaming (1-6)
  10. Astralis (0-7)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top