Waarom een sequel van ‘Edge of Tomorrow’ er niet snel zal komen

Films | Vrijdagavond kunnen liefhebbers van sciencefiction op Play4 kijken naar ‘Edge of Tomorrow’. Die film met Tom Cruise werd in 2014 gelanceerd en sindsdien bekijkt men de opties voor een eventueel vervolg. Hoofdrolspeelster Emily Blunt gaf vorig jaar echter aan dat een tweede film moeilijk te realiseren valt. Volgens haar zou een sequel te veel kosten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Buitenaardse wezens, tijdreizen, strijd tussen bewoners van verschillende werelden en dat allemaal in bijzijn van Tom Cruise. Wat wil een filmliefhebber nog meer? Het verhaal van ‘Edge of Tomorrow’ gaat over een aanval van buitenaardse wezens op de aarde. Met alle mogelijke militaire middelen wordt de aanval bestreden, maar niks helpt tegen de onwaarschijnlijke kracht van de onbekende wezens. Majoor William Cage, gespeeld door Tom Cruise, is een militair die nog nooit eerder op een slagveld stond. Hij heeft dus geen ervaring in dergelijke situaties, tot hij betrokken raakt bij een zelfmoordmissie. Nog voor hij zich kan verdedigen, sneuvelt de majoor.

Wonder boven wonder is Cage niet dood, maar belandt hij in een timeloop waarin hij keer op keer hetzelfde gevecht moet leveren en elke keer opnieuw sterft. Toch kan de majoor elke keer meer tegenstand bieden aan zijn tegenstanders. Langzaamaan beseft hij op welke manier hij zich kan verweren. Met behulp van Rita Vrataski (Emily Blunt) van de Special Forces leert hij om te gaan met de moeilijke gevechten die hij moet leveren. Hoe meer hij probeert, hoe dichter hij en Rita een stap dichter bij het verslaan van de vijand komen.

Ferm prijskaartje

Vorig jaar gaf Emily Blunt al aan dat een tweede film van ‘Edge of Tomorrow’ er misschien niet komt. De productie van de eerste film kostte bijna 200 miljoen dollar en weinig filmmaatschappijen willen die investering overdoen voor een nieuwe film. Geruchten meldden echter wel dat het scenario voor de tweede film al werd afgewerkt en ook Blunt geeft aan graag te willen meewerken aan een sequel. Ook regisseur Doug Liman toonde al zijn engagement. Los van het scenario werd er wel nog niet veel werk aan de productie van de tweede film besteed. 

Hoewel de film erg populair is sinds de lancering in de cinemazalen, bleef de opbrengst relatief beperkt. In totaal bracht ‘Edge of Tomorrow’ 370 miljoen dollar wereldwijd op, maar de productiekost liep eveneens op tot 178 miljoen dollar. Bij een tweede film zou de loonkost van Blunt en Cruise hoger oplopen, waardoor de film nooit met hetzelfde budget geproduceerd kan worden. Anderzijds hebben Blunt en Cruise sinds de lancering in 2014 niet stilgezeten en hebben ze wellicht niet veel tijd over voor de opnames van ‘Edge of Tomorrow 2’. De agenda van beide acteurs is drukker bezet, wat een productie eveneens moeilijker maakt. Cruise start binnenkort met een wereldwijde tour om ‘Top Gun: Maverick’ in de markt te zetten en nadien werkt hij ook nog mee aan de productie van ‘Mission Impossible 8’. 

Liefhebbers van de sciencefictionfilm geven de moed echter niet op en hopen dat alles ooit nog eens in zijn plooi valt. De productie van de tweede film zou iets minder kosten en meer focussen op de personages. ‘Edge of Tomorrow 2’ zou volgens Blunt een bijzonder verhaal met interessante nieuwe aspecten opleveren. Geeft ze daar een hint? Of komt de sequel er nooit? 

Bekijk ‘Edge of Tomorrow’ vrijdag 4 februari om 20u35 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top