Lekker doorzakken met onze wekelijkse tv-tips

Films | Elke week opnieuw herhaalt zich de strijd om de afstandsbediening in de Vlaamse huiskamers. Maar geen nood, want Proximus Pickx helpt net als elke maandag knopen doorhakken met de tv-tips van de week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Andermans Zaken

Kamal Kharmach is sinds vorige week weer een vaste waarde op maandagavond met de start van het tweede seizoen van ‘Andermans Zaken’. “Den boekhouder”, zoals hij vroeger in zijn buurt bekend was, gebruikt zijn talent voor economie en cijfers om bedrijven die het moeilijk hebben uit de nood te helpen. In de vorige aflevering hielp hij Zetelfabriek Depoorter om een nieuwe weg in te slaan, en deze week trekt hij naar Slagerij Heirbaut.

Die wordt uitgebaat door jonge ouders Karl en Mélissa, die resoluut kiezen voor eerlijk en diervriendelijk vlees. Een nobel doel, maar de klanten blijven uit en de leveranciers blijven wachten op hun geld. Hoe kan Kamal hen uit de nood helpen?

Bekijk ‘Andermans Zaken’ op maandag 31 januari om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Dinsdag: Therapie

Wat achter de gesloten deuren van de consultatieruimte van een therapeut gebeurt, is voor veel mensen nog steeds een mysterie. En dat is jammer, want meer kennis over het therapieproces doorbreekt het taboe. Mensen die het nodig hebben, zullen sneller naar een psycholoog durven stappen. In de achtdelige reeks ‘Therapie’ krijgen we een intieme en toch discrete blik op hoe het er tussen therapeuten en hun cliënten aan toe gaat, zonder de privacy van die patiënten in het gedrang te brengen.

Elke week komt ook een bekende Vlaming aan het woord, die vertelt over hun ervaringen met therapie en de strubbelingen die ze eventueel met een psychotherapeut zouden kunnen bespreken. Deze week horen we actrice, presentatrice, model en Miss België 2001 Dina Tersago. Ze gaat in gesprek over hoe ze als tiener in therapie ging omdat ze last had van dwangmatige handelingen.

Bekijk ‘Therapie’ op dinsdag 1 februari om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Woensdag: Bad Company

Op woensdag is het tijd voor een dosis actie met de film ‘Bad Company’. Die werd vooral bekend omwille van de lichte gelijkenissen met de aanslag op de WTC-torens in New York. De plot gaat over een groep extremisten die een aanval plannen in New York en de CIA-agenten die hen tegenhouden. De film was al jaren in productie en moest eigenlijk eind 2001 in de zalen komen, maar omdat de echte aanslagen dan net gebeurd waren, werd de film wijselijk met een jaar uitgesteld. Het is de laatste filmproductie waarvoor scènes in de WTC-torens zijn opgenomen.

In de hoofdrollen zien we de gevierde acteur Anthony Hopkins en komiek/acteur Chris Rock die, toegegeven, best op een ander niveau zitten qua acteertalent. De regisseur is Joel Schumacher, die met films als ‘Falling Down’, ‘Phone Booth’ en ‘A Time to Kill’ heel wat lof oogstte, maar met ‘Batman & Robin’ en ‘The Number 23’ verfoeid werd. Zijn werk verdeelt, en is net daarom op z’n minst interessant te noemen.

Bekijk ‘Bad Company’ op woensdag 2 februari om 20u35 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Donderdag: Miss Congeniality

Een comedyklassieker die meer dan 20 jaar na datum nog steeds goed scoort, is ‘Miss Congeniality’. Sandra Bullock speelde als FBI-agente Gracie Hart misschien wel de rol van haar leven. Zij moet undercover gaan in de jaarlijkse Miss United States-verkiezing om een bomaanslag op het evenement te voorkomen. Gracie is geen typische missverkiezingkandidate, dus het is aan coach Victor Melling (Michael Caine) om haar zo goed mogelijk voor te bereiden.

Het resultaat is niet alleen breinloze hilariteit, maar ook een boodschap die tot op vandaag weerklank vindt. De film dateert uit het jaar 2000, dus dat enkele opmerkingen in een post-#MeToo-tijdperk gedateerd zijn, is onvermijdelijk. Maar daarnaast gaat het verhaal ook over vrouwen in een door mannen dichtbevolkte sector, met vooraanstaand een sterke vrouwelijke hoofdrol. 

Bekijk ‘Miss Congeniality’ op donderdag 3 februari om 20u35 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Vrijdag: Charlatan

Het is de Week van de Belgische muziek, dus ook op de televisie wordt hulde gebracht aan onze grote muzikale helden. Een daar van is Arno Hintjens, die ondanks een vernietigende ziekte de podia onveilig blijft maken. 'Iedereen Beroemd'-regisseur Dominique Deruddere richt in zijn documentaire ‘Charlatan’ de lens op de West-Vlaamse Brusselaar. De twee zijn al sinds de jaren 80 vrienden, dus het werd een moeilijk, maar zeer intiem portret.

'Charlatan' begint in Oostende, waar de kleine Arnaud opgroeit en samen met Paul Decoutere Tjens Couter, later TC Matic, opricht. Met getuigenissen van Stef Kamil Carlens, Stromae, muze Sonja Vanhee en broer Peter Hintjens wordt de carrière van de zanger geschetst, om uiteindelijk op zijn moeilijke gevecht met pancreaskanker uit te komen.

Bekijk ‘Charlatan’ op vrijdag 4 februari om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top