Wie buigt de negatieve spiraal om? Match van de waarheid voor Lommel én Lierse K.

D1B Pro League | Lommel SK en Lierse Kempenzonen openen straks de achttiende speeldag van de D1B Pro League. Voor beide teams wordt het een wedstrijd die de rest van het seizoen kan bepalen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Vooraf telt Lommel SK drie punten minder dan Lierse Kempenzonen. De Limburgers moéten dus winnen om zelfs nog maar op gelijke hoogte te komen met het nummer zes uit de stand terwijl de bezoekers uit Lier een kloof kunnen uitbouwen van zes punten en de degradatiestrijd zo naar een duel tussen Virton en Lommel kunnen sturen.

Maanden zonder zege

Maar het woordje 'winnen' staat al een tijdje niet meer in de woordenboek van beide teams. Lommel pakte voor het laatst de drie punten op 17 oktober (3-0 tegen Moeskroen) en boekte nadien een quasi ongeziene 3 op 27. Lierse Kempenzonen won op 30 oktober haar laatste competitieduel (1-3 bij Waasland-Beveren) en pakte nadien 5 op 21.

Toch is Lommel statistisch gezien in het voordeel. De Limburgers wonnen zes van de zeven onderlinge confrontaties sinds de terugkeer van Lierse Kempenzonen in het profvoetbal en verloren nog geen enkele keer. De laatste onderlinge confrontatie viel in de zegeloze periode van beide teams en eindigde dus logischerwijs op een gelijkspel (2-2).

Selectienieuws

Lommel kan straks nog steeds geen beroep doen op verdedigers Wuytens en Lemoine. Beiden zitten nog in quarantaine. Ook nieuwkomers Martinez (interlandverplichtingen) en Caue (niet fit) zijn er niet bij. Ook Saito is nog niet speelklaar na zijn blessure. Ostrc - de derde nieuwkomer - maakte een goede indruk op training en coach Luiz Felipe wil hem graag bij de selectie, maar het is nog niet zeker dat hij speelgerechtigd zal zijn.

Bij Lierse Kempenzonen is Maes nog steeds persona non grata terwijl Kieboom en Hendrickx (ex-Lommel) geblesseerd zijn. Bitsindou (ook al ex-Lommel) keert terug bij de ploeg na een schorsingsdag.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top