Ons elftal van de week

Sport |

Het nieuwe jaar is eindelijk begonnen in 1B. De competitieleider kwam nog niet in actie. De eerste achtervolgers begonnen feilloos.

RWDM sloot het jaar af met een zes op zes. En de Brusselaars begonnen ook uitstekend aan het nieuwe jaar. Het openingsdoelpunt kwam er in het slot van de eerste helft dankzij een strafschop van Rommens. Lommel zette in de tweede helft druk naar voren, maar de gelijkmaker wilde er niet in. Drie minuten voor tijd was de wedstrijd helemaal beslist. Rommens stuurde N’Zuzi de diepte in en die legde de 2-0-eindstand vast.

Het duurde maar tien minuten voor Waasland-Beveren op voorsprong kwam bij Virton. Tshimanga haalde uit vanop de rand van de zestien en via Bertone ging de bal in doel. Een paar minuten later verdubbelden de Waaslanders de score. Al Badaoui bracht goed voor, Verstraete tikte de bal binnen. De Oost-Vlaamse belegering bleef doorgaan in de eerste helft en wanneer Rizzo een rode kaart kreeg voor een elleboogstoot leek het helemaal over voor Virton. Ook Doue kreeg nog een rode kaart en zo moest Virton nog twintig minuten met negen spelers verder. Bertone en Trari dikten nog aan tot 0-4.

Moeskroen begon 2022 zoals het 2021 heeft beëindigd, met een gelijkspel. Chevalier probeerde de score te openen met een lobje, zonder succes. Moeskroen bleef aanvallen in de eerste tien minuten. Ondanks drie goede kansen bleef het toch 0-0. Lierse Kempenzonen groeide in de wedstrijd, maar Moeskroen bleef ronduit de gevaarlijkste ploeg op het veld. Doelman Teunckens pakte in de tweede helft uit met enkele goede reddingen. Door een strafschopmisser van Chevalier kon Teunckens meteen debuteren met een clean sheet. Met het 0-0-gelijkspel blijven de twee teams in elkaars buurt op een vijfde en zesde plaats.

Westerlo had nog wat wedstrijden in te halen en begon woensdag aan de inhaalbeweging. RWDM moest voor de tweede keer in een week in actie komen. Westerlo nam de wedstrijd in handen maar het was lang wachten op de voorsprong. Pas in minuut 72 trilden de netten voor het eerst. Vaesen legde de bal klaar voor Bernát die de 0-1 binnentrapte. Twaalf minuten later was het Vaesen zelf die de 0-2 staalhard tegen de touwen trapte. Dankzij de 0-2-zege staat Westerlo opnieuw tien punten voor op Waasland-Beveren, en de Kemphanen hebben nog een wedstrijd minder gespeeld.