Artiest van de Week: The Waltz, een eclectische sound die je terugbrengt naar de nineties

Muziek |

De coronacrisis weegt al twee jaar ontzettend zwaar op de cultuursector. Toch zijn er enkele jonge muzikanten die het motto ‘Never let a good crisis go to waste’ ter harte namen en midden in de pandemie een band zijn gestart. De mannen van The Waltz brachten nog geen twee weken geleden hun eerste EP uit en zijn artiest van de week hier bij Proximus Pickx.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Er zijn al heel wat artiesten en bands de revue gepasseerd als artist of the week bij Proximus Pickx en deze week is het de beurt aan de Kortrijkse band The Waltz. Als je het viertal in een paar woorden zou moeten samenvatten, wordt dat West-Vlaams, punkrock en eclectisch.

In 2017 begonnen Kevin Anne (vocals & guitars), Benoit Lafaut (guitars & synths), Arne Vanhoutteghem (bass) en Sybe Versluys (drums) aan het avontuur denkende dat ze gewoon wat zouden experimenteren, maar ondertussen is The Waltz uitgegroeid tot veel meer dan alleen een experimentele rockband.

The Waltz bracht namelijk eerder al een paar singles uit, als ‘Flowers’ en ‘Red-Orange Moon’, maar waagde zich eind januari voor het eest aan een eigen EP. ‘Looking-Glass Self’ kwam uit op vrijdag 28 januari en bevat onder andere de focustrack 'Enter The World', met bijhorende videoclip. Van een knallend debuut gesproken!

Millennials in de jaren 90

De sound van The Waltz kan je het best omschrijven als eclectisch, met wat post-punk, een stevige dosis noise en een vleugje pop. De vier millennials wanen zich met hun muziek opnieuw in de jaren 90. De teksten komen dan weer van zanger – en antropoloog - Kevin, die maar al te graag in zijn hoofd laat kijken om de nummers van The Waltz kracht bij te zetten.

Je kan je verwachten aan tracks die je wild in het rond zullen laten dansen en andere die eerder zalvend de woonkamer zullen binnenglijden. De band doet het allemaal en het is nu al uitkijken naar het moment waarop dat weer live kan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top