'Twee zomers' pakt uit met beloftevolle en ervaren acteurs in dezelfde rollen

Series | Tom Lenaerts en Paul Baeten zijn binnenkort na hun succesreeks ‘Over Water’ terug met een nieuwe fictiereeks: ‘Twee zomers’. Voor de psychologische thrillerreeks wisten ze een cast tjokvol vaste waarden en beloftevolle acteurs te strikken die oudere en jongere versies van dezelfde vriendengroep spelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Twee zomers’ is vanaf 6 februari te zien op Eén en geldt als de terugkeer van Tom Lenaerts en Paul Baeten als scenaristenduo, maar ook van Lenaerts als regisseur, een taak die hij deelt met film- en documentairemaker Brecht Vanhoenacker. De productie is in handen van Kato Maes, medeoprichtster van productiehuis Caviar die sinds het vertrek van Lenaerts bij Woestijnvis samen met hem aan nieuwe projecten werkt.

De nieuwe serie speelt zich tegelijk in het heden en dertig jaar geleden af. In het verleden kwam een groep jonge twintigers samen om nog een keertje goed te feesten voor het echte leven begint. Maar dan komt een van hen om het leven bij een tragisch incident. In het heden komt de groep nog eens samen voor een lang weekend op een Frans eiland. Ze zijn klaar om nog eens al hun zorgen te vergeten, maar dan blijkt dat ze afgeperst worden. De gebeurtenissen uit hun jeugd dreigen hun levens helemaal te verwoesten wanneer beelden van die noodlottige zomeravond opduiken. Niemand kan van het eiland of tot de waarheid uitkomt.

Jong vs. oud(er)

Om de beide versies van de personages te vertolken, deden de programmamakers beroep op vaste waarden in het Vlaamse film- en tv-landschap en opkomende jonge talenten. Zo wordt techmiljonair en wiskundig genie Romée vertolkt door An Miller (‘Het eiland’, ‘Dagen zonder lief’) en Marieke Anthoni (‘Professor T’). Haar thuisblijvende man Peter wordt gespeeld door Tom Vermeir (‘Belgica’, ‘Grond’) en Lukas Bulteel (‘Gent West’).

Luk is de broer van Peter en krijgt gestalte dankzij Kevin Janssens (‘D’Ardennen’, ‘De Patrick’) en Tijmen Govaerts (‘Muidhond’, ‘Girl’). Sanne Samina Hanssen (‘Het Huis Anubis’, ‘Undercover’) speelt de rol van zijn nieuwe vriendin Lia, die er dertig jaar eerder niet bij was. Ruth Becquart (‘Clan’, ‘De Dag’) en Tine Roggeman (‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’) spelen gewezen feestbeest Saskia, Herwig Illegems (‘Duts’, ‘Van Vlees en Bloed’) en Bjarne Devolder (‘Bastaard’) geven een gezicht aan de jaloerse Didier.

Inge Paulussen (‘Witse’, ‘Clan’) en Louise Bergez (‘Duyster’) spelen twee versies van de artistieke Sofie en Koen De Bouw (‘De Premier’, ‘Red Light’ en bij benadering zowat elke mogelijke Vlaamse succesfilm en -serie) en Vincent Van Sande (‘Glad IJs’, ‘Gevoel voor Tumor’) spelen samen Stef, a.k.a. Mowgli, die vaak het mikpunt van spot was voor de groep. Tot slot is er Felix Meyer, die in de huid kruipt van Mark Schrijvers, die de zomer van 1992 niet overleeft.

Bekijk ‘Twee zomers’ vanaf zondag 6 februari om 21u05 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top