Club Brugge en Union SG is de topaffiche van de 24ste speeldag in de Jupiler Pro League

Jupiler Pro League | De Belgische voetbalfans kunnen genieten van een midweekspeeldag. Van dinsdag tot en met donderdag zijn er acht wedstrijden, met als hoogtepunt de absolute kraker tussen Club Brugge en Union SG.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dinsdag opent Antwerp de 24ste speeldag met een thuiswedstrijd tegen STVV (18u45). De Kanaries tankten vertrouwen door afgelopen weekend te winnen van Seraing. Antwerp is ook goed bezig en zij willen een goede zaak doen, aangezien Club Brugge en Union SG elkaar bekampen.

Charleroi en AA Gent moeten om 21u aan de bak tegen respectievelijk KV Kortrijk en KV Oostende. Beiden hebben wat goed te zetten na een matige start van 2022. Charleroi pakte een 1 op 6, AA Gent een 2 op 6. De twee azen op een plaats in de top vier en hebben nood aan een driepunter.

Degradatietopper

Woensdag trekt Standard naar Eupen (18u45). De Rouches pakten een punt tegen Club Brugge, terwijl Eupen dat ook deed bij KV Kortrijk. De Panda’s wonnen slechts één van hun laatste twaalf wedstrijden en Standard wil na twee draws ook winnen. Op hetzelfde moment nemen Zulte Waregem en Oud-Heverlee Leuven het tegen elkaar op. De twee willen niet in degradatiezorgen komen en gaan dus op zoek naar een zege.

Om 21u is er dan de degradatietopper tussen Seraing en Beerschot. Seraing verloor al zeven keer op rij en Beerschot won afgelopen weekend. Een nieuwe zege zou de Antwerpse club een enorme boost aan vertrouwen geven. Anderlecht gaat om 21u in het eigen Lotto Park de strijd aan met Cercle Brugge. De Brusselaars vechten voor een plaats in de top vier en kunnen zich geen nieuw puntenverlies veroorloven. Cercle Brugge is de laatste maanden goed bezig en zal geen hapklare brok worden.

De onverwachte topper

Op donderdag om 20u45 volgt dan dé topper van deze speeldag. Club Brugge ontvangt in het Jan Breydelstadion fiere leider Union SG. Blauw-Zwart staat onder grote druk na het nieuwe puntenverlies tegen Standard. Union SG wil zijn grootste concurrent in de rangschikking uiteraard een forse klap toedienen. Beide ploegen scoren vlot dit seizoen, dus we mogen alvast het nodige spektakel verwachten.

Het programma van de 24ste dag van de Jupiler Pro League:

Dinsdag 25 januari

Woensdag 26 januari
Donderdag 27 januari
Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top