Nieuw seizoen van ‘Don't Worry Be Happy’ verwelkomt oude bekenden en nieuwe gezichten

Films | Peter Boeckx volgt opnieuw een aantal mensen wiens levensmotto allemaal hetzelfde is: Don’t Worry, Be Happy. Ze hebben weinig materiële welvaart, maar voelen zich elke dag de koning te rijk. Hun levensvisie, hun creativiteit, hun verbeeldingskracht: het werkt allemaal even aanstekelijk. Proximus Pickx overloopt de deelnemers van het derde seizoen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De levenskunstenaars die we te zien krijgen in het nieuwe seizoen van ‘Don't Worry Be Happy’ leven heel zuinig en toch voelen ze zich de koning te rijk. Het leven is mooi als je het maar wil zien . Maar hoe doe je dat zonder veel geld? Jean Pierre Letienne doet dat door al drie jaar in zijn busje te leven. Vroeger had JP een tattooshop, maar hij sloot zijn zaak en koos voor de vrijheid. Als kleine jongen groeide hij op zonder vader. Hij heeft dyslexie en zijn moeder stuurde hem naar het buitengewoon secundair onderwijs. Daar werd zijn tekentalent ontdekt door een leraar die zich over hem ontfermde. JP werkt zo weinig mogelijk om zoveel mogelijk te kunnen tekenen. Hij doucht met vier liter water en al zijn bezittingen passen in vier plastic dozen.

Nieuwe gezichten

Marieke Van Coppenolle erfde van haar opa een stuk bos. Ze bouwde er een plek waar mensen met een burn out terecht kunnen. Zelf woont Marieke in een bestelwagen. Adept van slow cooking, slow cleaning, slow everything. Een douche nemen duurt een halve dag. Koffie zetten een uur. Marieke leeft ook extra zuinig: elk washandje heeft vier zijden!   Jan Bucquoy verdiende vroeger veel geld als kunstenaar en regisseur van La vie sexuelle des Belges en Camping Cosmos met o.a. Lolo Ferrari. Hij deed alles op en woont nu in een huurappartement in Brussel. Hij bezit enkel nog films en boeken, maakt nog steeds 'slipkunst' en speelt elke week op Lotto. Dan kan je telkens enkele dagen lang denken wat je met 100 miljoen zou doen.

Jan Degraeuwe en Sandy Saelens zorgen samen voor tien kinderen. Na een moeilijk verleden hebben ze nu hun eigen zaak. Met hun - café/krantenwinkel/kledingwinkel/juwelenwinkel/alles in één - hebben ze hun schulden weggewerkt. Sandy beheert het budget heel strikt om zo elk jaar één keer met iedereen op vakantie te kunnen.

Louis en Hubert op bezoek bij Gert Verhulst

Louis en Hubert krijgen regelmatig bezoek van mensen die hen kennen uit het programma. Ze houden daarom een gastenboek bij. En deze week worden de b(r)oers verwacht in de televisiestudio van 'De Cooke & Verhulst Show'. En daar verloopt de styling op een wel heel bijzondere manier.

Jo Lernout is na een jarenlang verblijf op de Filipijnen van plan zich opnieuw te vestigen in Vlaanderen. Twintig jaar geleden ging het spraaktechnologiebedrijf L&H failliet. Jo wilt nu opnieuw ondernemen en gaat op zoek naar investeerders. Hij werkt ook aan een autobiografie.

Ook de Davidsons zijn opnieuw van de partij. De familie rond vader Eddy Peirmans kreeg sympathie en steunbetuigingen van over heel Vlaanderen na het overlijden van mama Els. De familie trekt dit keer naar Lloret de Mar. “Want het was Els haar grote wens dat haar asse daar zou worden uitgestrooid.” En Levenskunstenaar Floris neemt een bad in 't zeetje, maar speelt zijn broek kwijt in Knokke.

Bekijk ‘Don't Worry Be Happy’ vanaf donderdag 27 januari om 20u35 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top