Nieuwe VRT-programma’s worden opgenomen in innovatieve en intelligente studio’s

Films | Je hebt het misschien wel opgemerkt, maar Aster Nzeyimana als opvolger voor Frank Raes was lang niet de enige verandering in het programma ‘Extra Time’. Net als bij ‘De Peetie Club’ op Ketnet maakt de productie van het programma gebruik van technologie om de studio op een virtuele en innovatieve manier te gebruiken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

‘Extra Time’ is voor de VRT de eerste live talkshow die volledig uitgezonden wordt in een nieuwe virtuele studio. Dat betekent dat het fysieke decor plaats ruilt voor een green key achtergrond die volledig virtueel wordt ingevuld. Ook jongeren kunnen de technologie terugzien in een Ketnet-programma dat sterk zal inzetten op interactiviteit: ‘de Peetie Club’. Aan de hand van technologie uit games wordt de virtuele studio aangestuurd. Bij radiozender MNM wordt de technologie ook gebruikt, maar daarover is nog niks bekend.

Frank Raes gaf de fakkel door aan Aster Nzeyimana nadat hij meer dan tien jaar de presentatie van ‘Extra Time’ op zich nam. Er werd een volledige green key studio gebouwd waardoor het programma een nieuwe look kreeg. Aster en zijn gasten presenteren de show in een virtuele omgeving. De achtergrond wordt gecreëerd aan de hand van gamingsoftware waardoor het lijkt alsof ze in een echt decor plaatsnemen. Dat is uniek voor een live talkshow, aangezien alle sprekers aan een tafel zitten en het virtuele decor zich voortdurend aanpast aan de camera's rondom hen. Dat levert een programma met meer dynamiek dan andere producties op.

Bekijk ‘Extra Time’ elke maandag om 22u10 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Interactiviteit met webcam in 'De Peetie Club'

“Bij de VRT innoveren we niet alleen op het vlak van welke content we maken, maar ook hoe we dat doen. We zetten deze weken belangrijke stappen op dat vlak met virtuele producties en een softwaregebaseerde aanpak. Het is daarbij interessant om zien dat technologische ontwikkelingen in andere industrieën, zoals de gaming sector, steeds vaker een katalysator zijn voor media. Hiermee zetten we in op een efficiënter, creatiever en innovatief aanbod voor de Vlaming”, reageert Stijn Lehaen, Directeur Technologie & Infrastructuur van VRT.

Met De Peetie Club lanceert de VRT het eerste kinderprogramma met avatars in een virtuele omgeving. De Peetie Club is een online liveshow op woensdagavond waarin Ketnetters via hun webcam in interactie kunnen gaan met de 'Peeties', een groep digitale figuren. Tijdens de show motiveren deze Peeties hen om onder andere video's te delen, spelletjes te spelen of offline hobby's uit te oefenen. Ze worden ontvangen door één van de Ketnet-wrappers die hen voorstelt aan een volledig virtuele wereld vol avatars. Ook die avatars zijn innovatief op de VRT. Tijdens het inspreken van de stemmen worden de gezichten van de stemacteurs live getraceerd. Zo worden de mond- en andere bewegingen live overgenomen door de avatars. Daarnaast kunnen de acteurs tegelijkertijd ook de emoties en andere handelingen van de avatars besturen, zoals zwaaien of springen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top