De Proximus Cycling eSeries laten je de Mont Ventoux bedwingen

Wielersport | Jaagt een beklimming van de hoogste berg in de Provence je geen schrik aan? Dan kan je tussen 21 en 30 januari de uitdaging virtueel aangaan met de Proximus Cycling eSeries, het gratis wielerplatform van Flanders Classics en Proximus.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Proximus Cycling eSeries hebben een gloednieuwe uitdaging voor je in petto vanaf vrijdag 21 januari. Met het platform kan je nu virtueel naar het zuiden van Frankrijk reizen voor een realistische klim op de Reus van de Provence, de Mont Ventoux.

De bedoeling van de Mont Ventoux Challenge is om in tien dagen tijd zo veel mogelijk kilometers te vreten en zo dicht mogelijk te komen bij wat de profs in de Tour de France van 2022 moeten verduren: maar liefst 3328 kilometer. Dat komt neer op 131 beklimmingen met 210.000 hoogtemeters!

We dagen je uit om via de noordkant (Malaucène) de beklimming aan te vatten voor 25,5 kilometer aan een gemiddelde van 6 procent en een totaal van 1.600 hoogtemeters. Onderweg kan je van het virtuele uitzicht genieten alsof je er echt bent. De RGT Real Roads zullen je helemaal onderdompelen in het uitgestrekte en kale landschap op de top.

Van Aert achterna

Neem een voorbeeld aan Wout van Aert door je krachten optimaal te doseren tijdens de beklimming, die vooral tussen kilometers 13 en 18 piekt. Wie niet echt het profiel van een berggeit heeft of de uitdaging niet alleen durft aan te gaan kan trouwens op beide oren slapen: je kan de uitdaging ook in groep aangaan.

Wie klaar is om zijn duivels te ontbinden en kans wil maken op een van de prijzen, waaronder een bikefit bij Wolf Performance, kan zich gratis inschrijven op het platform dat ontwikkeld werd door Team Meta. Eens je rollen of smart trainer aangesloten zijn op het spel RGT, ben je klaar om erin te vliegen!

Klik hier voor meer informatie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top