Eden Hazard schrijft geschiedenis met Real Madrid

Voetbal |

De aanvoerder van de Rode Duivels kroonde zich donderdagavond tot de held in de achtste finales van de Copa del Rey. Met een treffer in de toegevoegde tijd sleepte Eden Hazard zijn ploeg Real Madrid over de streep in een hard bevochten bekerduel tegen het bescheiden Elche. De eerste keer ooit dat Real een achterstand goedmaakt in de verlengingen, en ook de eerste keer dat Eden echt de matchwinnaar kan zijn voor de Koninklijke.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Ziedaar een doelpunt dat veel deugd zal doen voor Eden Hazard! De Belgische dribbelaar maakte donderdagavond in een bekerduel tegen Elche zijn eerste goal van het seizoen. Veel tijd kreeg hij daarvoor niet, want onze landgenoot mocht pas bij het begin van de verlengingen invallen voor Rodrygo. In de 115de minuut achtte hij dan zijn moment gekomen: in de diepte gestuurd door David Alaba, op snelheid de doelman omspeeld en dan koelbloedig afgerond met links. Op die manier zorgde Hazard voor de cruciale 2-1.

Het winnende doelpunt van Eden Hazard verzekerde Real Madrid van een stek in de kwartfinales van de Copa del Rey. Een moment de gloire voor de 31-jarige Waals-Brabander, meer nog: hij schrijft er clubgeschiedenis mee! Het is immers de eerste keer in het 120-jarige bestaan van de Koninklijke dat ze tijdens de verlengingen een achterstand kunnen omzetten in een zege. Misschien kan dit een symbolische actie blijken en ook de grote comeback van Hazard inluiden?“Hij verdient meer speelgelegenheid”

De situatie van de Rode Duivel in de Spaanse hoofdstad is al een tijdje zeer delicaat. Ondanks de lovende woorden en schouderklopjes van coach Carlo Ancelotti staat de voormalige Chelsea-vedette al enkele maanden in de garage geparkeerd. Gaandeweg gleed Hazard af in de pikorde binnen het offensieve compartiment van Real. In de drie wedstrijden voor die Copa del Rey-triomf van gisteren kwam hij zelfs geen minuut in actie.

Een transfer -liefst deze winter al- leek dus stilaan onvermijdelijk. Tot gisteren dus. De wedstrijd tegen Elche zou wel eens het keerpunt kunnen blijken voor Hazard. Zijn laatste levenslijn als speler van Real Madrid. De Spaanse pers, doorgaans nochtans zeer kritisch voor de Belgische aanvaller, toonde zich alvast opgetogen over diens prestatie in het bekerduel. “Hij herinnerde de wereld eraan wat voor een grote speler hij is”, titelde sportkrant Marca. “Eindelijk Hazard!”, kopte rivaal AS. En in Mundo Deportivo klonk dat als volgt: “Hazard is nog niet uitgepraat”.

Ook Carlo Ancelotti deed zijn duit in het zakje tijdens die lofrede. “Eden Hazard en Isco waren beslissend. Daardoor was dit de overwinning die me dit seizoen al het meest plezier schonk”, verklaarde de Italiaanse coach na de wedstrijd van donderdagavond. Eraan toevoegend: “Eden speelde een geslaagde partij, wat betekent dat hij misschien meer speelgelegenheid verdient.”

Het valt voor onze landgenoot te hopen dat de T1 die mooie woorden deze keer ook omzet in daden.

Mis niks van alle actie in La Liga dankzij Eleven Sports. De zenders zijn beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Programma speeldag 22 in La Liga op Eleven Sports

Zaterdag 22 januari

Zondag 23 januari

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top