Nieuwe Netflixfilm 'Mother/Android' staat bol van de spanning

Films |

Netflix lanceert alweer een nieuwe filmtitel om naar uit te kijken: ‘Mother/Android’. Een scifiprent waarin de moderne technologie niet zo betrouwbaar blijkt als gehoopt. Robots keren zich tegen de mensheid, en een hoogzwangere moeder moet met haar man op de vlucht slaan. Proximus Pickx vertelt je er alles over.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In een niet eens zo verre toekomst leven androids en mensen vredig naast mekaar. Of zo lijkt het toch. De robots zien er als echte mensen uit en helpen vooral bij arbeidsintensieve of huishoudelijke taken. Tot de robots plots naar een destructieve rebellie overschakelen en de technologie zich dus keert tegen de makers ervan. Het geweld dat de androids gebruiken, sleurt de mensheid mee in een mondiale oorlog. Eentje waarin iedereen zijn eigen ontsnappingsroute probeert te vinden.

Georgia en Sam bijvoorbeeld, een jong koppel dat op het punt staat een eerste kindje op de wereld te zetten. Terwijl de moeder in spe worstelt met de gekende zwangerschapskenmerken proberen zij en haar man zich te verstoppen voor de losgeslagen robots. Ze moeten een No Man’s Land door om zichzelf in veiligheid te brengen. Uiteraard geen “walk in the park”, want de ene boosaardige vijand volgt de andere op.

Die suspensevolle achtervolging is het hoofdingrediënt in deze dystopische film. Waar tevens twee van de grootste angsten van de mensheid in samenkomen: de technologie die de overhand neemt en zich intelligenter toont dan de mens zelf, en de wreedaardige opstand van creaturen die veel weg hebben van zombies. Opgestaan uit de doden om wraak te nemen op de levenden. Een vaak weerkerend thema in de scifiwereld en al even vaak succesvol gebleken aan de bioscoopkassa’s.

‘Mother/Android’ herneemt die succesformule en voegt er een thema aan toe dat niemand onberoerd laat: het nakende ouderschap. Sowieso al een beproeving, laat staan in zo’n angstwekkend post-apocalyptisch decor. Daardoor krijgt deze film een emotionele gelaagdheid die we vaak moeten missen in dit genre. Het maakt de beleving realistischer en rijker. De personages herkenbaarder en authentieker. Hier perfect vertolkt door Chloë Grace Moretz en Algee Smith.

De verdienste gaat uit naar regisseur Mattson Tomlin. Een jonge Amerikaanse cineast en liefhebber van comicbooks, die uiteraard niet zelf geboren werd in het midden van zo’n revolutie van androïds, maar die wel het levenslicht zag in Boekarest, op een moment dat daar een volksrevolutie plaatsvond. Zo kon hij aan den lijve ondervinden hoezeer dergelijke maatschappelijke verschuivingen kunnen inhakken op een gezin. Deze film droeg de regisseur dan ook op aan zijn ouders.

Ontdek ‘Mother/Android’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top