Wat kan Cédric Bakambu betekenen bij Olympique Marseille?

Ligue 1 |

Acht jaar na zijn vertrek is Cédric Bakambu teruggekeerd in Ligue 1. De Congolese international, op wie verschillende clubs een oogje hadden, is uiteindelijk geland bij Olympique Marseille om er de aanvalslinie te versterken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hoewel hij in de afgelopen seizoenen wat van de radar was verdwenen, is Cedric Bakambu allesbehalve een onbekende op het Oude Continent. De aanvaller maakte zijn profdebuut in 2010 bij Sochaux, zijn opleidingsclub. In 2014 verhuisde hij naar Bursaspor in Turkije, waar hij een zeer succesvol seizoen kende dat Villarreal ervan overtuigde om hem in de zomer van 2015 een contract te geven. Bakambu bloeide open bij de Spaanse subtopper, waar hij ook de Europa League leerde kennen.

Afgesprongen transfer naar Barcelona

Na drie seizoenen bij ‘El Submarino Amarillo’ trok de inwoner van Vitry-sur-Seine naar China, waar hij tekende bij Beijing Guoan. Na vier jaar in een veel minder competitieve omgeving heeft hij een indrukwekkend palmares van 58 doelpunten en 21 assists in 87 wedstrijden. Nadat hij door de Chinese club was ontslagen, tekende hij voor Marseille.

Maar zijn carrière had in 2020 een heel andere wending kunnen nemen. Terwijl de Chinese competitie werd opgeschort vanwege Covid, probeerde Barcelona hem terug te halen naar La Liga. Die transfer ging op het laatste moment niet door, en dat terwijl Bakambu al op het vliegtuig naar Catalonië zat...

De vraag is nu of Bakambu, die al enkele weken geen enkele wedstrijd heeft gespeeld, een plaats zal kunnen vinden in de ploeg van Jorge Sampaoli. Als hij fit genoeg is, zou de spits Sampaoli kunnen dwingen zijn opstelling te heroverwegen.

Een duo met Milik?

De Argentijnse coach is gewend om Arkadiusz Milik als eenzame spits te laten spelen, maar hij zou kunnen besluiten om af te zien van echte vleugelspelers en te spelen met twee spitsen die ook complementaire profielen hebben. De Pool Milik, die nog steeds op zoek is naar zijn beste vorm, zou kunnen profiteren van de openingen die worden gemaakt door nieuwkomer Bakambu, die zich meer kan uitdrukken in de ruimte.

Maar de Argentijnse coach wil niet overhaast te werk gaan: “Er moet een goed gevoel tussen hen bestaan. Misschien kunnen ze elkaar neutraliseren, wat negatief kan zijn als ze niet aansluiten, als ze dezelfde ballen spelen”, legde hij uit. Een andere optie zou zijn om gebruik te maken van de veelzijdigheid van zijn nieuwe aanwinst, die zowel op de flanken als in het centrum van het veld kan spelen. Wat zal Bakambu dit seizoen kunnen betekenen in de Ligue 1?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top