Justin Biebers eerste wereldhit, 'Baby', wordt 12 jaar

Muziek | Het is vandaag precies 12 jaar geleden dat Justin Bieber op 18 januari zijn eerste hitsingle uitbracht: 'Baby'. Het lied lanceerde zijn carrière en maakte van hem de superster die hij vandaag is. Maar wat is het echte verhaal achter de wereldhit? Proximus Pickx vertelt je er alles over. 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Hoe kunnen we de twaalfde verjaardag van de wereldhit 'Baby' beter vieren dan door terug te gaan in de tijd naar het prille begin van Justin Biebers carrière? Je gelooft het misschien niet, maar zijn traject begon op het internet. De jonge Canadese zanger werd gespot dankzij een video die zijn moeder in 2007 op Youtube plaatste en waarin hij het nummer 'Respect' van Aretha Franklin coverde. 

De video viel in zeer goede handen, namelijk die van Scooter Braun, manager en vriend van de zanger Usher. Dat is waar alles in een stroomversnelling kwam voor de jonge Justin. In 2009 bracht hij zijn eerste single uit, getiteld 'One Time'. Usher maakte ook zijn opwachting in de video om zijn pupil een beetje kracht bij te zetten. Al snel bracht Bieber zijn eerste EP uit, getiteld 'My World'. Daarop stonden nummers waar echte Beliebers (fans van de zanger, red.) vandaag nog dol op zijn, zoals 'One Less Lonely Girl'

De populariteit van Justin Bieber in de Verenigde Staten was al een feit, maar pas met de single 'Baby' bereikte hij wereldwijd de top van de hitlijsten. Het nummer, een duet met rapper Ludacris, betekende de officiële doorbraak van de tiener. In de video zijn opnieuw een aantal sterren te zien om Justins uitstraling kracht bij te zetten: Drake, Tinashe en Lil Twist kwamen figureren. 

Overladen met prijzen

Justin Bieber begon op YouTube, en daar brak hij ook door: 'Baby' werd de meest bekeken video in de geschiedenis van het platform. Met miljoenen views overtrof hij zelfs Lady Gaga's 'Bad Romance'. Pas met het fenomeen 'Gangnam Style' van de Zuid-Koreaan Psy werd Biebers record gebroken. 

Dankzij 'Baby' werd de Canadese zanger letterlijk overladen met prijzen. Het werd een diamanten plaat en Justin won Artiest van het Jaar op de American Music Awards. Hetzelfde gebeurde tijdens de MTV Music Awards in datzelfde jaar, waar hij werd uitgeroepen tot 'Best New Artist'. Het was een wereld die open ging voor Justin Bieber. De rest, inclusief hoogtepunten als 'Never Say Never', 'What Do You Mean', 'Love Yourself' en 'Yummy', is geschiedenis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top