Ondanks de terugkeer van Klay Thompson blijven de Warriors het moeilijk hebben

Basketbal | De partij tussen de Chicago Bulls en de Golden State Warrios van komende nacht blijft op papier een zeer aantrekkelijke affiche. De twee domineerden tot voor kort hun klassement, maar de Warriors moesten de rol lossen. Zij kennen een moeilijke periode.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de nacht van vrijdag op zaterdag nemen de Warriors het op tegen de Bulls, kort nadat ze de Milwaukee Bucks partij gaven. Die wedstrijd draaide uit op een fiasco voor de Golden State Warriors. In de Fiserv Forum Arena stond er bij de rust al een kloof van maar liefst 39 punten. De Bucks acteerden op een hoog niveau, met onder meer een triple-double van smaakmaker Giannis Antetokounmpo. De Warriors kwamen goed uit de kleedkamer, maar het was niet genoeg om de nederlaag nog af te wenden. De partij eindigde op 118-99.

Slechte reeks

De Warriors begonnen nog goed aan 2022 met zeges tegen Utah Jazz en Miami Heat, maar nadien ging het mis. Van zijn laatste vijf wedstrijden verloren ze er maar liefst vier. Naast de nederlagen is het vooral zorgwekkend dat de hele ploeg onder zijn niveau presteert, inclusief sterspeler Stephen Curry. Daardoor hebben de Warriors alle moeite van de wereld om boven de 100 punten te geraken tijdens een wedstrijd.

Achteraan is het duidelijk dat de geblesseerd Draymond Green, één van de beste defensieve krachten in de NBA, heel erg wordt gemist. De terugkeer van de langdurig geblesseerde Klay Thompson brengt voorlopig ook nog geen beterschap.

Voorzichtig met Thompson

Toch kan Thompson zich weinig verwijten. Hij was twee jaar buiten strijd en tot op heden haalt hij een degelijk niveau. Hij mist uiteraard nog wat snelheid, maar hij laat toch al solide prestaties noteren. Zo was hij toch goed voor een driepunter en enkel dunks. Zijn niveau kan enkel nog crescendo gaan en daar kunnen de Warriors zich alvast aan optrekken. De medische staf springt echter voorzichtig met hem om na al dat blessureleed, waardoor hij tegen de Bulls gespaard zal worden.

Thompson begrijpt die beslissing, maar het is aanpassen. Hij is zeer hongerig om te spelen. "Het is de grootste uitdaging voor mij om dit te aanvaarden. Maar ik begrijp het wel, want je kan niet twee jaar buiten strijd zijn en meteen 40 minuten spelen. We moeten dat opbouwen, waardoor ik soms op de bank zal zitten. Ik heb achter alle vertrouwen in de aanpak van de medische staf", aldus de speler. 

Volg de NBA het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Het programma van de NBA op Eleven Sports:

Zaterdag 15 januari

  • Chicago Bulls - Golden State Warriors: vanaf 02u op Eleven Sports 2
Zondag 16 januari
  • Milwaukee Bucks - Toronto Raptors: vanaf 12u30 op Eleven Sports 1
  • Detroit Pistons - Phoenix Suns: vanaf 19u op Eleven Sports 3

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top