RWDM stelt John Textor voor als nieuwe investeerder: "Ideale partner om toekomst te verzekeren"

D1B Pro League | RWDM heeft woensdagmiddag John Textor voorgesteld als nieuwe investeerder. De Amerikaanse zakenman wordt vanaf heden mede-aandeelhouder in het Edmond Machtensstadion.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Textor is een 56-jarige zakenman uit de US die naam, faam en geld vergaarde in de technologie- en filmindustrie (Facebank, FuboTV) en sinds enige tijd ook co-owner van de Engelse Premier League-club Crystal Palace. Of dat ook betekent dat beide clubs een nauwere samenwerking aangaan, lijkt logisch, maar is evenwel nog niet duidelijk.

Wel wil de Brusselse club via de investeringen van Textor nieuwe stappen zetten in de professionalisering van de club. "De komst van John Textor in het aandeelhouderschap van de club zal de ontwikkeling van de sportieve ambities, de infrastructuur van de club en de ontwikkeling van de jeugdacademie mogelijk maken", klinkt het in het officiële communiqué.

De komst van de nieuwe aandeelhouder zal echter niks veranderen in de dagelijkse leiding van de club, die in handen blijft van Thierry Dailly.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top