De strafste artistieke stoten van Stromae

Muziek | Afgelopen zondag slaagde Stromae er tijdens het nieuwsbulletin van 20u op TF1 in om naadloos over te schakelen van een interview naar zijn nieuwe single ‘L’enfer’. Het is niet de eerste keer dat de zanger met een gemediatiseerde stunt zijn muziek naar de voorgrond weet te brengen. Proximus Pickx blikt terug op 5 van zijn strafste stoten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De lessen van Stromae

Al vroeg in zijn carrière begreep Stromae dat er meerdere manieren zijn om een album te promoten. In 2009 lanceerde hij ‘Les leçons de Stromae’, een reeks online video’s waarin hij toont hoe zijn muziek tot stand komt. Zelfs de Franse acteur Jamel Debbouze kwam een jaar na datum meespelen in een filmpje dat de draak moest steken met de oorspronkelijke video’s.

Formidabel acteren

Nu schrijven we mei 2013. In de pers en op sociale media wordt breed uitgesmeerd: Stromae werd stomdronken gefilmd aan metrostation Louise in Brussel. Iedereen speculeert over wat er gebeurd is met de Belgische zanger, die normaal niet echt in de roddelboekjes staat. Hadden ze toen maar geweten dat het eigenlijk een promostunt én opname van een videoclip was voor het nummer ‘Formidable’.

Een kloon?

Lang voor TF1, was er Canal +. Daarop was ‘le Grand Journal’ in 2013 een druk bekeken praatprogramma. Tijdens zijn interview veroorzaakte Stromae weer een relletje. Om zijn album ‘Racine Carrée’ te promoten, kwam de zanger zijn nummer ‘Tous les mêmes’ brengen. Maar eerst stelde hij zijn “wederhelft” voor aan het publiek, een dubbel van de zanger, zijn vrouwelijke alter-ego.

Onvergetelijk bijtende videoclip

Als geëngageerde artiest aarzelt Stromae gewoonlijk niet om hete hangijzers te bespreken in zijn muziek. Nog in 2013 stak hij van wal tegen de alomtegenwoordigheid van sociale media in ‘Carmen’. Naast rake lyrics, hielp ook de bijtende videoclip zijn boodschap overbrengen. Dat deed hij door vooral de blauwe vogel van Twitter op de korrel te nemen.

Amerikaanse verovering

Recent mocht Stromae nog optreden voor de latenightshow van Jimmy Fallon, een eer die nog niet veel Franstalige artiesten gekregen hebben. Het was geenszins de eerste keer dat de Belg een triomftocht maakte in Amerika. Enkele jaren geleden trad hij al op in de sport- en muziektempel Madison Square Garden, en de zanger van ‘Papaoutai’ nam van de gelegenheid gebruik om zijn grote hit opnieuw te maken en te performen in de straten van New York.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top