Welke veldrijders en veldrijdsters veroverden een nationale trui?

Wielersport | In België konden Sanne Cant en Wout van Aert hun nationale titel in het veldrijden verlengen: het komende jaar zullen ze dus blijven opvallen met hun driekleur. In andere landen wisselde die nationale trui dan weer van schouders. Een kort overzicht.

Door Tagtik

Deel dit nieuws

In Nederland wisselt de driekleur zowel bij de heren als bij de dames van schouders: na 6 nationale titels op rij voor Mathieu van der Poel (van 2015 tot 2020, in 2021 was er door corona geen NK) keert de Nederlandse nationale trui terug naar Lars van der Haar die hem eerder al droeg in 2013 en 2014). Ook bij de dames wisselt de trui: Ceylin del Carmen Alvarado geeft de driekleur door aan Marianne Vos die haar 7e Nederlandse titel in het veldrijden pakt. Voor Vos was het wel al van 2017 geleden dat ze nog het NK in de cross won. Haar overige titels in het veld pakte ze van 2011 tot 2015.
 
Bij de heren gingen nog nationale titels naar Michael Boros (Tsjechië), Thomas Mein (Groot-Brittannië, uit de ploeg Tormans-Circus, de ploeg van Quinten Hermans), Joshua Dubau (Frankrijk, als opvolger van Clément Venturini die naast zijn vijfde tricolore trui greep), Jakob Dorigoni (Italië), Kevin Kuhn (Zwitserland, eveneens van de ploeg Tormans-Circus), Felipe Orts Lloret (Spanje, zijn vierde nationale titel op rij) en Marcel Meisen (Duitsland, zijn 7e nationale titel).
 
De belangrijkste nationale kampioenen bij de dames zijn Kata Blanka Vas (Hongarije), Silvia Persico (Italië), Line Burquier (Frankrijk), Alessandra Keller (Zwitserland) en Christine Majerus (Luxemburg). In de States werd Clara Honsinger in december al Amerikaanse kampioene.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top