'Frenemies': het startschot van enkele belangrijke Hollywood-carrières

Films | Twintig jaar geleden besloot Disney om de knotsgekke film 'Frenemies' op de wereld los te laten waarin drie vriendschappen op de proef zouden worden gesteld. Het was en is een goede film, maar wat de bonzen van de filmstudio’s waarschijnlijk niet wisten is dat ze hiermee de carrières van Nick Robinson, Zendaya en Mary Mouser in een heuse stroomversnelling brachten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Nick Robinson

Nick Robinson begon zijn acteercarrière op elfjarige leeftijd. Toen speelde hij een klein rolletje in het theaterstuk ‘A Christmas Carol’ en werd hij opgemerkt door een pientere talentenjaagster in de zaal. Niet veel later, in 2010, mocht hij opdraven in de Amerikaanse sitcom ‘Melissa and Joey’ en dat voor maar liefst vijf jaar lang. In 2012 werd hij door de grote bonzen van Disney uitgekozen om mee te spelen in ‘Frenemies’ en dat aan de zijde van Zendaya en Mary Mouser.

Nicks guitige koppie en goede acteerprestaties sloegen aan bij het publiek. Het duurde dan ook niet lang vooraleer hij ook in andere projecten te zien was zoals het zeer goed ontvangen ‘Kings of Summer’ (2013). In 2015 kwam zijn doorbraak bij het grote publiek. Toen mocht Robinson immers opdraven in ‘Jurassic World’ en dat aan de zijde van Chris Pratt. Datzelfde jaar speelde Nick ook de hoofdrol in de dramatische film ‘Being Charlie’ waarin hij voor het eerst een beklijvende hoofdrol op zich neemt. Na enkele avontuurlijke rollen, waaronder een bijrol in ‘Kong: Skull Island’, maakte Robinson in 2018 opnieuw indruk in ‘Love, Simon’ (2018). In deze Netflix-film speelt Robinson een homoseksuele tiener die worstelt met zijn geaardheid en op zoek gaat naar zijn anonieme pennenvriend. 

Sinds 2019 zien we Robinson steeds vaker in actiefilms en thrillers opduiken zoals ‘Native Son’ (2019) en 'Silk Road' (2021). In die laatste film speelt Robinson een jongeman die het darkweb opricht en zo de Amerikaanse autoriteiten achter zich aan krijgt. De acteur schuwt de minder fraaie rollen niet en is sinds kort te zien in de Netflix-serie ‘Maid’ waarin hij een verslaafde, gewelddadige jonge vader speelde. 

Ontdek 'Frenemies' en 'Love, Simon' op Disney+ vanaf nu beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.

Ontdek ‘Jurassic World’, 'Kong: Skull Island' en 'Maid' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zendaya

Net als Robinson draait ook Amerikaanse actrice en zangeres Zendaya al enkele jaren mee in Hollywood. De carrière van Zendaya begon op zeer jonge leeftijd als achtergrondzangeres in een reclamespot voor popster Selena Gomez. In 2010 had ze haar eerste rolletje te pakken en dat in de toenmalige Disney-hitserie ‘Shake It Up’ waarin ze één van de twee toenmalige hoofdrollen vertolkte. 

In 2012 speelde Zendaya voor het eerst mee in een langspeelfilm en dat was ‘Frenemies’. Tussen de filmopnames door werkte de actrice ook verder aan haar muziek en dansbewegingen. Ze deed zelfs een paar keer mee aan de Amerikaanse versie van ‘Dancing With The Stars’ en danste daarin de pannen van het dak. In 2013 bracht Zendaya haar debuutalbum uit en niet veel later vroegen de bonzen van Disney haar of ze de hoofdrol wou spelen in de film ‘Zapped’ (2014). Zendaya maakte opnieuw heel wat indruk waarop Disney besloot om haar de leading role te geven in ‘K.C. Undercover’, een nieuwe hitserie uit de stal van Mickey Mouse. 

In 2017 was het tijd voor het echte werk en kreeg Zendaya de rol van M.J. in ‘Spider-Man: Homecoming’. Maar het publiek leerde haar talenten pas echt kennen door haar vertolking van ‘Rue’ in de HBO-serie ‘Euphoria’. Rue was een getroebleerde en verslaafde tiener en Zendaya wist een pracht van een vertolking neer te zetten waardoor ze als jongste actrice ooit een Emmy-award won voor beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie. Zendaya was in 2019 te zien in ‘Malcolm & Marie’, ‘Space Jam: A New Legacy’ en ‘Spider-Man: Far from Home’. Sinds kort schittert ze ook in ‘Spider-Man: No Way Home’ en het beklijvende ‘Dune’ van topregisseur Denis Villeneuve.

Ontdek ‘Spider-Man: Homecoming', 'Spider-Man: Far from Home' en 'Malcolm & Marie’ vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

‘Dune' is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Mary Mouser

In tegenstelling tot Zendaya en Robinson was ‘Frenemies’ niet de eerste grote rol voor de Amerikaanse actrice Mary Mouser. Mouser werkt al sinds haar zesde voor Hollywood en begon haar carrière als stand-in voor de kindactrice Abigail Breslin in de film ‘Signs’ uit 2002. Nadien zou Mouser zich toeleggen over stemacteren, maar passeerde ze ook regelmatig de revue in series zoals ‘CSI: Crime Scene Investigation’, ‘Without a Trace’, ‘Monk’ en ‘Scrubs’.

Disney besloot haar talent in te zetten voor de rollen van Savannah O’Neal en Emma Reynolds in ‘Frenemies’. Het was even wachten op de volgende grote rol van Mouser, maar die kwam er dan toch in 2018. Toen trad ze immers toe tot de cast van ‘Cobra Kai’, een serie die plaatsvindt in de wereld van ‘The Karate Kid’. ‘Kobra Kai’ is intussen aan zijn derde seizoen toe en het belooft weer extra spannend te worden.

Ontdek het derde seizoen van 'Kobra Kai' vanaf nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top